?>

Yeşilyurt Kent Konseyi’nde çocuk meclisi kuruluyor

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ’NDE ÇOCUK MECLİSİ KURULUYOR

Eğitim - 2 saat önce

Yeşilyurt Kent Konseyi, çocukların kent yaşamında daha etkin rol almasını sağlamak, onların fikir, öneri ve hayallerini yerel yönetim süreçlerine taşımak amacıyla Çocuk Meclisini kuruyor. Çocukların demokratik katılım kültürünü erken yaşlarda benimsemelerine katkı sunacak olan Çocuk Meclisi için üye başvuruları başladı. Başvurular 7 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar kabul edilecek.

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından hayata geçirilecek bu önemli oluşumla çocukların yalnızca geleceğin yetişkinleri değil, bugünün aktif bireyleri olduğu anlayışı doğrultusunda, kent yönetiminde söz sahibi olmaları hedefleniyor. Çocukların düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri, sorunlarını ve çözüm önerilerini ilgili kurumlarla paylaşabilecekleri demokratik bir platform oluşturulacak.

Çocukların görüşleri kent yönetimine yansıtılacak

Kurulacak Çocuk Meclisi sayesinde çocuklar yaşadıkları çevreyle ilgili görüşlerini doğrudan dile getirme fırsatı bulacak. Eğitimden çevreye, kültür-sanattan spora kadar birçok konuda fikir üretecek olan çocuklar, düzenlenecek toplantılar ve etkinliklerle kent yaşamına yönelik projeler geliştirecek.

Çocukların karar alma süreçlerine katılımını artırmayı amaçlayan Çocuk Meclisi; çocuk hakları bilincinin güçlendirilmesi, sosyal sorumluluk duygusunun geliştirilmesi ve çocuk dostu bir Yeşilyurt vizyonunun oluşturulmasına önemli katkılar sağlayacak.

Geleceğin Yeşilyurt’u çocukların fikirleriyle şekillenecek

Çocuk Meclisi bünyesinde gerçekleştirilecek faaliyetlerle çocukların hem kişisel gelişimlerine hem de sosyal yaşamlarına katkı sunulması planlanıyor. Bu kapsamda; çocuk şuraları ve çocuk kürsüsü toplantıları, bilim, teknoloji ve robotik kodlama atölyeleri, kültür, sanat ve spor etkinlikleri, çocuk hakları eğitimleri, çevre ve sosyal sorumluluk projeleri, gezi, kamp ve eğitim programları, liderlik, temsil ve iletişim becerilerini geliştirecek çalışmalar düzenlenecek. Gerçekleştirilecek etkinliklerle çocukların özgüven kazanmaları, takım çalışmasını öğrenmeleri, sorumluluk üstlenmeleri ve kent bilinci edinmeleri hedefleniyor.

Kimler başvurabilecek?

Yeşilyurt’ta ikamet eden veya Yeşilyurt’taki okullarda eğitim gören, 9-14 yaş arasında bulunan, gönüllülük esasına göre çalışmalara katılabilecek, fikir üretmeyi, paylaşmayı ve birlikte çalışmayı seven tüm çocuklar başvurabilecek. Çocuk Meclisi ile çocukların kent yaşamına ilişkin karar süreçlerine aktif katılım sağlamaları, haklarını bilen, sorumluluk alan, üretken ve toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor.

"Çocuklar yalnızca geleceğin büyükleri değil, bugünün de en önemli paydaşlarıdır" anlayışıyla hayata geçirilen proje sayesinde çocukların yaşadıkları kente aidiyet duygularının güçlendirilmesi, fikirlerini özgürce ifade edebilmeleri ve Yeşilyurt’un geleceğine yön veren çalışmalarda söz sahibi olmaları hedefleniyor.

Son Başvuru 7 Temmuz

Çocuk Meclisi’nde yer almak isteyen çocuklar başvurularını 7 Temmuz Salı gününe kadar tamamlayabilecek. Başvurular, Yeşilyurt Kent Konseyi üzerinden yapılabilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çorum’da zincirleme kaza: 2 yaralı

2026-06-26 02:14 - Asayiş

Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu

2026-06-28 11:58 - İnsan

Topuk Yaylası’nda sarı-lacivert coşku: Fenerbahçe’yi 20 bin taraftar yalnız bırakmadı

2026-06-28 20:21 - Spor

ARAÇ İÇİ TÜTÜN KULLANIMINA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2026-06-27 13:30 - Marmaris

Marmaris Ticaret Odası Türkiye-AB Zirvesinde

2026-06-27 09:56 - Marmaris

Manisa’da pop müziği rüzgarı esti

2026-06-26 09:10 - Magazin

Öğretmen Müzik Akademisinde coşkulu final

2026-06-25 11:53 - Magazin

A Milli Futbol Takımı’nda 7 değişiklik

2026-06-26 05:07 - Spor

Tamar Tanrıyar hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı

2026-06-28 07:00 - Asayiş

’Uyan’, Kapadokya’da çekilen klibiyle tüm dijital platformlarda yayınlandı

2026-06-26 13:54 - Magazin

İlgili Haberler

Menteşe Anadolu Lisesinden, Uluslararası Bilim ve Kültür yolculuğu

13:07 - Eğitim

Muş’tan dünyaya uzanan eğitim başarısı: İki uluslararası eTwinning projesi tamamlandı

13:04 - Eğitim

Muğla’da yaz Kur’an kursları 6 Temmuz’da başlıyor

12:27 - Eğitim

Patnos’ta tatille birlikte okullarda tadilat çalışması başladı

10:34 - Eğitim

Eskişehir Vali Münir Raif Güney İlkokulu yıl sonu sergisi yoğun ilgi gördü

10:30 - Eğitim

Günün Manşetleri

Beşiktaş, Salih Uçan ile yollarını ayırdı

13:27 - Spor

Bakan Yumaklı : "Tüm zamanların rekorunu kırıyoruz"

13:06 - Siyaset

Aşırı sıcaklar sağlığı tehdit ediyor

12:34 - Sağlık

Şehit polisin emaneti Eylül Asel yüzmede gururlandırdı

11:56 - İnsan

Patlayan boru kamyoneti dere içinde mahsur bıraktı

11:51 - Asayiş