?>

Yeşilyurt’ta ‘Bir Yastıkta Yarım Asır’ özel programında duygusal anlar yaşandı

YEŞİLYURT’TA ‘BİR YASTIKTA YARIM ASIR’ ÖZEL PROGRAMINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Gündem - 2 ay önce

Yeşilyurt Belediyesi, toplumun temel yapı taşı olan aile kurumuna verdiği önemi bir kez daha ortaya koyan anlamlı bir programa imza attı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Muhtar Dernek Başkanları ve mahalle muhtarlarının destekleriyle düzenlenen "Bir Yastıkta Yarım Asır" etkinliğinde, evliliklerinde 50 ile 70 yılı geride bırakan çiftler bir araya getirildi.

Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı. Yarım asrı aşan birlikteliklerini sevgi, sabır ve fedakârlıkla sürdüren çiftler, hem onurlandırıldı hem de genç kuşaklara örnek olacak mesajlar verdi. Etkinlik sırasında uzun yıllar süren evliliklerini taçlandıran çiftlere nostaljik radyo ve günün hatırası olarak çekilen fotoğrafları hediye edildi.

Programa katılan çiftler ise yıllar boyunca yaşadıkları hatıraları paylaşarak genç nesillere tavsiyelerde bulundu. Evliliğin karşılıklı anlayış ve sabırla güçlendiğini dile getiren çiftler, böyle anlamlı bir projede yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Etkinliğin en dikkat çeken isimlerinden biri, evliliklerinde 72 yılı geride bırakan Selve ve Ramazan Çalık çifti oldu. Aynı şekilde 68’nci evlilik yıl dönümlerini kutlayan Fatma ve Nurettin Oyuryüz çifti de programa katılanlar arasında yer aldı. Asırlık birlikteliğe yaklaşan çiftler, uzun süren evliliğin sırrını "sevgi, saygı ve hoşgörü" olarak özetledi. Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan çiftler, "Malın, mülkün peşinde koşulmamalı. Biz de çok zorluklar yaşadık ama birbirimize sahip çıktık, her şeyi birlikte aştık." sözleriyle hayat tecrübelerini paylaştı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, her yönüyle özel ve anlamlı buluşmada toplumun rehberi olan büyükleri yalnız bırakmadı. Masaları tek tek dolaşarak büyüklerle sohbet edip ‘hal hatır’ soran Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulundu.

"Yarım asrı birlikte geçiren büyüklerimiz, bizlere sevginin, hoşgörünün ve fedakârlığın en güzel örneklerini sunmaktadır. Bu değerler, güçlü bir toplumun inşasında en önemli rehberlerdir. Sizlerin hayat tecrübeleri bizler için çok kıymetlidir " sözleriyle büyüklerin toplumun rehberi olduğuna işaret eden Başkan Geçit, "Bir Yastıkta Yarım Asır" projesiyle hem aile bağlarının güçlendirilmesi hem de toplumsal değerlerin yaşatılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Başkan Geçit, uzun yıllar süren evliliklerin toplumsal yapının güçlenmesinde büyük rol oynadığını vurgularken, " Hayatlarını sevgi, sabır ve fedakârlık üzerine inşa eden, evliliklerinde yarım asrı geride bırakan siz değerli büyüklerimizle aynı ortamda bulunmak bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Sizler; sadece uzun yıllar süren evliliklerin temsilcileri değil, aynı zamanda güçlü bir toplumun, sağlam bir ailenin ve köklü değerlerin yaşayan örneklerisiniz. Birlikte geçirdiğiniz onca yıl; sevginin, saygının, sadakatin ve hoşgörünün en güzel ispatıdır. Bugün burada bulunan her bir çiftimiz, genç nesillerimiz için adeta birer hayat rehberidir" ifadelerini kullandı.

Evlilik müessesinin sadece iyi günleri paylaşmaktan ibaret olmadığını, zor zamanlarda da el ele tutuşabilmek, birbirine sımsıkı sarılabilmek olduğuna dikkat çeken Başkan Geçit, "Sizler bunu başarmış, nice zorlukları birlikte aşarak bugünlere gelmiş insanlarsınız. Bu yönünüzle hepimize örnek oluyor, bizlere ilham veriyorsunuz. Bizler de Yeşilyurt Belediyesi olarak aile kurumunu çok önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlü toplumların temeli güçlü ailelerden geçer. Aile ne kadar sağlam olursa, toplum da o kadar huzurlu ve sağlıklı olur. Bu nedenle sizlerin kıymetli tecrübelerini yaşatmak, sizlere olan vefamızı göstermek ve gençlerimize örnek olacak bu güzel birliktelikleri görünür kılmak istiyoruz. Bugün sizlerle bir araya gelmek, halinizi hatırınızı sormak ve sizlere küçük de olsa bir hatıra bırakmak bizim için çok değerli. Sizlerin yüzündeki tebessüm, bizim en büyük kazancımızdır. Evliliklerinde 50, 60, hatta 70 yılı geride bırakan tüm çiftlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Rabbim birlikteliğinizi daim eylesin, sağlıklı, huzurlu ve bereketli ömürler nasip etsin. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze, Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüze, Muhtar Dernek Başkanlarımıza ve tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Geçit konuşmasından sonra başta Selve-Ramazan Çalık çifti ile Fatma-Nurettin Oyuryüz çifti olmak üzere programa katılan tüm çiftlere nostaljik radyo ve hatıra fotoğraflarını takdim etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

İlgili Haberler

Nilüfer’de iki mahallede yıkım

15:56 - Gündem

Merkezefendi Belediyesi parkları yaza hazırladı

15:56 - Gündem

Samsun’dan ‘Temiz Bir Çevre’ mesajı

15:52 - Gündem

Ziraat mühendisleri pestisit kalıntısı denetimlerini yaptı

15:54 - Gündem

Manisa Tarzanı’nın izleri Tarzan Meydanı’nda canlanıyor

15:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem