?>

Yetişkinler gibi rahat terleyemeyen çocuklar sıcaktan daha çok etkileniyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havalarda çocukların sağlığını koruma açısında önemli açıklamalarda bulunan denizli özel tekden hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uz. Dr. Tunç aydın, "yetişkinler gibi rahat terleyemeyen çocuklar güneşten daha çok etkileniyor" dedi.

Sağlık - 2 gün önce

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havalarda çocukların sağlığını koruma açısında önemli açıklamalarda bulunan Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Tunç Aydın, "Yetişkinler gibi rahat terleyemeyen çocuklar güneşten daha çok etkileniyor" dedi. Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Tunç Aydın, yaz aylarının gelmesiyle sıcak havalara karşı anne ve babaları uyardı. Aynı zamanda Uz. Dr. Tunç Aydın, çocukların vücutlarındaki ısı düzenleme mekanizması yetişkinler gibi gelişmediği için rahat terleyemediklerini ve aynı zamanda küçük çocuklar susadıklarını her zaman rahat bir şekilde istemediklerini belirtti. Dolayısıyla küçük çocukların ısıdan etkilenme ihtimali yetişkinlere göre daha yükse olduğunu ifade eden Uz. Dr. Aydın, "Yüksek sıcaklıkta uzun süre kalan çocuklarda öncelikle ısı çarpması dediğimiz durumlar meydana geliyor. Ardından semptom olarak kusma, mide bulantısı, halsizlik, vücut sıcaklığında yükseklik gibi durumlar ile karşımıza çıkıyor" dedi. "Çocuklara güneşten korumak için bunlara dikkat edin"

Güneş ışınlarına karşı anne ve babalara, çocuklar için nelere dikkat etmesini belirten Uz. Dr. Tunç Aydın, "Güneş ışınlarının dik geldiği özellikle saat 10.00-16.00 arasında çocuklarımızı dışarıya çıkarmamalıyız. Yaz aylarında mümkün olduğunca güneş korumalı UPF dediğimiz giysiler tercih etmeliyiz. Ultraviyole ışınlarını geçirmeyen giysiler ve güneş kremlerini mümkün olduğunca kullanmamız gerekiyor. Güneş kremlerinde mümkün olduğunca mineral filtreli kremler, SPF 30 ve 50 arasındakiler tercih etmeliyiz. Kıyafet konusunda, ince pamuklu nefes alabilen ve açık renkli olacak şekilde kıyafetler seçmeliyiz. Uzun süre araçta kapalı şekilde maruz bırakmamalıyız. Çocukların sıcakta uzun süre maruz kalmaması gerekiyor. Yine bebek arabasında mümkün olduğunca etrafını örterek gezdirmemeliyiz. Bebek arabasının hava alması önemli. Kapatıldığında yüksek sıcaklıklara çocuklarımız yine maruz kalabiliyor" diye konuştu. "Çocuklarınızı bol bol su içirmelisiniz"

Çocukların bol bol su içmesi gerektiğini ve halsizlik, kusma gibi bu tarz belirtilerde en kısa zamanda çocuk doktoruna başvurulması gerektiğini dişle getiren Uz. Dr. Tunç Aydın "Çocuklarımız bol bol su içmesi gerekiyor. Halsizlik, uyanmamak, bitkinlik, yine dirençli ateş yükseklikleri, kusmalar, bulantılar, idrar çıkışının azalması, bebeklerde özellikle kuru bezin olması gibi bu tarz semptomlarda aileler mümkün olduğu en kısa zamanda çocuk doktoruna başvurmalıdır" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

Kızkumu Plajı'ndaki İhale İddiaları Meclis Gündeminde

2025-05-23 13:15 - Marmaris

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

İlgili Haberler

Van’da "Beyin Ölümü Tanısı ve Donör Bakımı" konulu sempozyum

22:21 - Sağlık

Karaman’da HEKİMSEN diş hekimlerinin sorunları için iş bıraktı

20:32 - Sağlık

Sigaranın zararları temsili ölümle anlatıldı

20:24 - Sağlık

UMKE’den nefes kesen tatbikat

15:34 - Sağlık

Manisa’da tütünle mücadelede 28 binden fazla denetim yapıldı

15:26 - Sağlık

Günün Manşetleri

Üreticilere ’Fidan dip kurdu’ uyarısı

12:18 - Gündem

Masaj Salonuna Fuhuş Operasyonu

11:31 - Asayiş

Dünya MS Gününde Önemli Uyarı

11:29 - Sağlık

Drift NEU Sezonun İkinci Ayağına Hazırlanıyor

11:16 - Spor

Güneş Gözlüğü Satışları Sezon Öncesi Coştu

10:30 - İnsan