?>

Yığılca’da yerel kalkınma odaklı yeni bir dönem başladı

DÜZCE’NİN YIĞILCA İLÇESİNDE TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN IPARD III PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENEN PROJE İLE YEREL KALKINMA ODAKLI YENİ BİR DÖNEM BAŞLATILDI.

İnsan - 5 ay önce

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Yığılca ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD III Programı kapsamında desteklenen proje ile yerel kalkınma odaklı yeni bir dönem başlatıldı.

Avrupa Birliği kırsal kalkınma yaklaşımı olan LEADER kapsamında Düzce’de kurulan Yığılca Yerel Eylem Grubu Derneği için protokol imza töreni Yığılca’da gerçekleştirildi. TKDK tarafından desteklenmeye hak kazanan Yerel Kalkınma Stratejisinin hayata geçirilmesine yönelik programa çok sayıda çiftçi katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD III Programı kapsamında desteklenen proje ile Yığılca’da yerel kalkınma odaklı yeni bir dönem başlatıldı. Kamu, özel sektör ve sivil toplumun birlikte hareket edeceği LEADER modeliyle, yerelin ihtiyaçlarına uygun projelerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Tarım İl Müdürlüğü ve Yığılca Belediyesi iş birliğiyle kurulan YIĞILCA-YEG tarafından hazırlanan ve 2025-2030 yıllarını kapsayan, 11 milyon 450 bin TL bütçeli Yerel Kalkınma Stratejisi; kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi, yerel üretimin artırılması ile gençler ve kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemeyi amaçlıyor.

Programda konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Yığılca için hayali ve projesi olanların artık danışmanlık hizmeti alabileceğini belirterek, "Tabiat ve tarım şehri Yığılca için hayali, projesi olanların artık danışmanlık hizmeti alacağı bir sistem var. Sistem, ihtiyaçların tabanda belirlenerek çözüm için yerel paydaşların proje üretmesi üzerine kurulu" ifadelerini kullandı.

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ise Yığılca Yerel Eylem Grubu Derneği ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu arasında Avrupa Birliği destekli LEADER Programı kapsamında imzalanan protokol vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplumun iş birliğiyle fikri olan herkesin teknik destek alabileceği ve Avrupa Birliği fonlarına erişebileceği yeni bir kalkınma mekanizmasının Yığılca’da hayata geçtiğini söyledi.

Yığılca Kaymakamı Mustafa Talha Aydın da, LEADER yaklaşımının ilçede kurumlar arası iş birliğini güçlendireceğini belirterek, yerelde belirlenen ihtiyaçların ortak akıl ile projeye dönüştürüleceği bu model sayesinde Yığılca’nın tarımsal üretimden kırsal turizme kadar birçok alanda yeni fırsatlar yakalayacağını bildirdi.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ise yaklaşık bir yıldır LEADER Programı şartlarının sağlanması ve stratejik programın hazırlanması için Yığılca Belediyesi ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, tabandan tavana kırsal kalkınma anlayışına dayalı bu programın bölgenin kırsal kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Uzun ayrıca, hazırlanan stratejinin uzun vadeli bir yol haritası niteliği taşıdığını belirterek, üreticilerin proje kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmaların sahada sürdürüleceğini söyledi.

Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş da programın yerel üretimi destekleyeceğini, turizmi canlandıracağını ve ilçe halkına yeni gelir kapıları açacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol imzaları atıldı ve LEADER yaklaşımı kapsamında yeni kalkınma modeli Yığılca’da resmen uygulanmaya başladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

Kadın Emeği Merkezi’nde yıl sonu sergisi açıldı

10:51 - İnsan

Kavurucu sıcakta çocukların serinlik adresi su oyun parkları

10:45 - İnsan

Yazın serinleten lezzeti bici bici, Erasmus hayaline umut oldu

10:41 - İnsan

Bilecik Belediyesi’nden çekirgelere karşı erken önlem

10:27 - İnsan

Van’da 1 yılda hafız olan 7 kız öğrenci için taç giydirme töreni düzenlendi

10:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık

"Yaz aylarında çocuklar daha fazla risk altında"

09:48 - Sağlık

Firari maymun, ortalığı birbirine kattı

09:39 - Genel

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 259. maçına çıkacak

09:38 - Spor