?>

Yıldırım’da gençler tarihle buluşuyor

'GENÇLERLE ŞEHİR VE TARİH ATÖLYESİ' İLE OSMANLI DEVLETİ'NİN KURULUŞ SÜRECİ, BURSA'NIN FETHİ VE ERKEN DÖNEM DEVLET YAPILANMASI KONULARINDA GENÇLERE İNTERAKTİF EĞİTİM VERİLİYOR.

Genel - 2 ay önce

Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın fethinin 700. yıl dönümünde, fethi, kültürel, tarihî ve felsefi açıdan ele almaya devam ediyor.

Kütüphaneler ve Müze Müdürlüğü’nün düzenlediği ’Gençlerle Şehir ve Tarih Atölyesi’ ile Osmanlı Devleti’nin kuruluş süreci, Bursa’nın fethi ve erken dönem devlet yapılanması konularında gençlere interaktif eğitim veriliyor. Atölye ile gençlerin, şehrin tarihi kimliğini yakından tanımaları, kuruluş sürecini kavramaları, tarih ile günümüz arasında bilinçli bağ kurmaları ve kültürel mirasa sahip çıkma bilinci geliştirilmesi amaçlanıyor. Osmanlı tarihi ve kitabeler alanında uzman tarihçi ve rehber Ömer Kaptan eşliğinde ayda bir kez düzenlenen atölye çalışmalarının bu ayki konusu Orhan Gazi ve dönemi oldu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği atölye çalışmaları kapsamında önümüzdeki derslerde, 1. Murad, Yıldırım Bayezid, Çelebi Mehmet ve 2. Murad konuları işlenecek. "Bilinçli nesiller yetiştiriyoruz"

Bursa’nın fethinin tarihimiz açısından bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bursa’nın fethi sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda bir medeniyetin inşa sürecidir. Bizler de bu bilinçle gençlerimizin tarihini doğru kaynaklardan öğrenmesini, geçmiş ile gelecek arasında sağlam bir bağ kurmasını önemsiyoruz. Düzenlediğimiz atölyelerle gençlerimizin kendi şehirlerinin köklerini tanımalarını sağlıyor, kültürel mirasımıza sahip çıkan bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

Sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez savaşta mezun veremeyen okulun öğrencileri ile buluştu

2026-04-03 14:00 - Magazin

AVUSTURYALI EMEKLİLER  MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-04-06 15:41 - Turizm

MARMARİS’TE AVUKATLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

2026-04-06 11:46 - Marmaris

ARDA DENİZ ONAT DAVASINDA İKİNCİ DURUŞMA GÖRÜLDÜ

2026-04-03 13:13 - Marmaris

İlgili Haberler

Milli güreşçiler dizi çekiminde 1 tonluk kapıyı kırdı

10:10 - Genel

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem