?>

Yıldırım’da geri dönüşümle her ay 5 bin ağaç kurtarılıyor

YILDIRIM’DA GERİ DÖNÜŞÜMLE HER AY 5 BİN AĞAÇ KURTARILIYOR

Gündem - 2 ay önce

Yıldırım Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

Sıfır atık ve çevre konularında örnek projelere imza atan Yıldırım Belediyesi’nin, Bursa’ya kazandırdığı Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi doğaya can oldu. Çöpe giden ambalaj atığı ve kağıtların miktarını azaltmak ve geri dönüşümünü sağlamak amacıyla 2022 yılında hizmete açılan tesis, bugüne kadar yaklaşık 15 bin ton atığı geri kazandı. Bin metre karelik kapalı alanda hizmet veren tesiste, ayda 300 ton atık ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor.

Milli ekonomiye destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘sıfır atık’ projesine en aktif katılım sağlayan ilçe belediyelerinin başında geldiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz; "Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak vizyonuyla şehrimize kazandırdığımız Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisimiz ile Bursa’da bu tesise sahip ilk ve tek ilçe belediyesi konumundayız. İşyerlerinden, kamu kurumlarından ve hanelerden topladığımız ambalaj atıklarını bu tesisimizde ayrıştırarak hem doğayı koruyor hem de ülke ekonomisine destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Gelecek yeşeriyor

Yıldırım’ın, sıfır atık ve çevre konularında Türkiye’ye örnek olacak çalışmaları hayata geçirdiğini vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, "Atıkları geri kazanarak; bir yandan hammadde ve enerji tasarrufu sağlıyor bir yandan da suyumuzu ve ağaçlarımızı koruyoruz. 1 ton atık kağıdın geri dönüştürülmesi sonucunda yaklaşık 17 yetişkin ağaç kesilmekten kurtarılıyor. Ayda 300 ton atığı geri kazanarak 5 bin 100 ağacı da kesilmekten kurtarıyoruz. Sıfır atık ve çevre konusunda çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Tüm vatandaşlarımızdan da bu konularda duyarlılık ve destek bekliyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

Genel Müdür Abdulkadir Çay, Kurum personeliyle bayramlaştı

2026-03-19 15:19 - Gündem

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem