?>

YKS’de başarılı olan öğrenciler altınla ödüllendirildi

Kumluca’da yükseköğretim kurumları sınavı'nda (yks) türkiye genelinde ilk 1000'e giren öğrenciler ilçe kaymakamı tekin erdemir tarafından altın ile ödüllendirildi.

Eğitim - 1 yıl önce

Kumluca’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Türkiye genelinde ilk 1000’e giren öğrenciler, ilçe Kaymakamı Tekin Erdemir tarafından altın ile ödüllendirildi.

Haziran ayında yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda, ilk binin içerisine girmeyi başaran 3 öğrenciye düzenlenen törenle çeyrek altın takdim edildi. Özel Kumluca Sınav Fen Lisesi’nden Emirhan Tuna ve Eren Şeker ile Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi’nden Şeyma Güden’e hediyeleri verildi. Türkiye genelinde YKS sınavlarında ilk 1000’e giren Eren Şeker üniversitelerin tanıtım etkinliklerine katılmak üzere İstanbul’da olduğu için törene katılamadı. Ödül töreninde konuşma yapan Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, “Çocuklarımızın başarısında emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere ailelerine ve tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyoruz. İnşallah her geçen gün artan bir başarı oranı ile eğitimimizi daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Allah çocuklarımızın bahtını açık etsin. Daha güzel bir hayat onların olsun” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir de açıklamasında, “Kumluca’dan Türkiye genelinde ilk 50 bin içerisinde en az bir alanda toplam 121 öğrencimiz yer almıştır. Bu başarıda eğitim öğretime hassasiyetle önem veren Sayın Kaymakamımızın katkıları büyüktür. Bu sonuç hepimizi mutlu etmiştir. Öğrencilerimizin Üniversite mezunu olduğu günleri merakla bekleyeceğiz ve hepsini yine takip edeceğiz. Onlar bizim ve ailelerinin geleceği ve umudu olacaktır “açıklamalarında bulundu.

Kumluca Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen tören, Kaymakam Tekin Erdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, okul müdürleri, öğrenciler ve ailelerin katılımı ile gerçekleşti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Marmaris Körfez ve Muğla koylarında yer kalmadı

2024-07-24 10:24 - Marmaris

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

Voleybol takımını kur Köyceğiz plaja gel

2024-07-30 12:02 - Spor

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’da matematik sınavına 3 bin başvuru

19:13 - Eğitim

TOBB Teknik Bilimler MYO’nun uygulamalı eğitim çalışmaları incelendi

18:52 - Eğitim

Rektör Kırışık İlahiyat Fakültesi Arapça hazırlık öğrencileriyle buluştu

18:53 - Eğitim

Rektör Kırışık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ekibiyle bir araya geldi

18:50 - Eğitim

KBÜ’nün ortağı olduğu uluslararası projenin ilerleme toplantıları yapıldı

18:50 - Eğitim

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık