?>

Yozgat’ta işaret dili öğrenerek engelleri kaldırmayı amaçlıyorlar

Yozgat’ta verilen işaret dili eğitimi sayesinde engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için adım atılıyor. -

Eğitim - 8 saat önce

Yozgat’ta verilen işaret dili eğitimi sayesinde engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için adım atılıyor. Yozgat’ın Çekerek ilçesinde Gençlik Merkezi ve Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle gerçekleştirilen işaret dili eğitimi sayesinde kursiyerler, engelli bireylere yardımcı olmayı hedefliyor. Yaklaşık 120 saat süren eğitim sonrası kursiyerler, belge almaya hak kazanıyor. İşaret dilini bilenler sayesinde ise hem engelli vatandaşların hayatı kolaylaşıyor hem de eğitimi alanlar yetkinliklerini arttırıyor. "Sağlık ocağında yardımcı olduğum engelli birey çok mutlu oldu"

Çekerek ilçesinde 7 yıldan fazladır eğitmenlik yapan Cevahir Solmaz, "İşaret dilinin önemini anlatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Üniversitemiz ve Gençlik Merkezi’nin dahil olduğu ‘Ya Dünya Sessiz Olursa’ projemiz gerçekleştirildi ve büyük ses getirdi. Özellikle sağlık alanı ve Özel Eğitim bölümü öğrencileri için işaret dili ayrıca önem taşıyor. Katılım beklediğimizden daha büyük. Geçen hafta sağlık ocağına gittiğimde engelli bir vatandaşımızla karşılaştım. Bir beyefendi ve yanında 2 çocuğu vardı. Lavaboya gidecekti, sordu fakat çocuklar işaret dili bilmediği için cevap veremedi. Ben aile hekimine sordum. Sonra doktor hanım tarif edince engelli beyefendi bana döndü şaşırdı ve çok mutlu oldu. Onun derdini anlayıp sesini duyabilen bir insanın olması onu çok mutlu etti. Meslek ya da yaş fark etmeden herkesin bu eğitimi aldığı oluyor. Bu keyfi değil zorunlu. O bireylerin sesi olabilmek için bütün gücümüzle devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. "Yardımcı olduğumuz insanların yüzündeki mutluluk çok güzel oluyor"

Tıbbi Sekreterlik bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Tuğba Dudu Dağdelen, "Özellikle sağlık çalışanları ve diğer meslek kollarındaki bireylerin de almasını tavsiye ediyorum. Engelli vatandaşların bazı durumlarda yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hangi polikliniğe gideceği konusunda yardımcı olduğumuzda ya da konulan teşhisi onlara ifade ettiğimizde yüzlerinde mutluluk oluşuyor. O yüzden herkes bu eğitimi almalı" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

Marmaris’te park sorunu vatandaşları çileden çıkarıyor 

2025-05-09 13:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Turizm ve dil eğitimi yeni fakültede aynı çatıda

19:48 - Eğitim

BARÜ’de İlahiyat Fakültesi kuruldu

19:15 - Eğitim

Bakan Tekin: "Okulumuzun 14-15 dönüm arazi içerisinde 10 metrekare payı olduğu için dava açan belediye başkanları var"

18:53 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Öğrenci Çalıştayı’nda gençlerle buluştu

18:31 - Eğitim

Özel öğrencilerden anlamlı buluşma

17:40 - Eğitim

Günün Manşetleri

İşyerinde 5 ruhsatsız tabancayla yakalandı

14:26 - Asayiş

Binlerce uyuşturucu hapla yakalandı

14:26 - Asayiş

23 kilo 560 gram metamfetamin ele geçirildi

14:14 - Asayiş

Avukattan Ayıplı Motosiklet İsyanı

12:57 - Asayiş

Sağanak ve Dolu Tarlaları Vurdu

12:57 - Ekonomi