?>

Yüksekova’da alzheimer hastası kadın evinde ölü bulundu

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE ALZHEİMER HASTASI OLDUĞU ÖĞRENİLEN 56 YAŞINDAKİ AYFER KIZILDOĞAN, EVİNDE GEÇİRDİĞİ ANİ RAHATSIZLIK SONUCU HAYATINI KAYBETTİ. ANNELERİNDEN HABER ALAMAYAN ÇOCUKLARININ İHBARI ÜZERİNE EVE GİREN EKİPLER, KADININ CANSIZ BEDENİYLE KARŞILAŞTI.

Asayiş - 2 hafta önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Alzheimer hastası olan 56 yaşındaki Ayfer Kızıldoğan, evinde geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Annelerinden haber alamayan çocuklarının ihbarı üzerine eve giren ekipler, kadının cansız bedeniyle karşılaştı.

Olay, ilçenin Esenyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Bir süredir Alzheimer hastalığı ile mücadele eden 56 yaşındaki Ayfer Kızıldoğan, akşam saatlerinde evinde yalnız olduğu sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Annesini ziyaret etmek için eve gelen oğlu Evliya Kızıldoğan, kapıyı defalarca çalmasına rağmen içeriden herhangi bir ses alamadı. Telefon aramalarının da yanıtsız kalması üzerine durumdan şüphelenen ve büyük bir panik yaşayan Kızıldoğan, vakit kaybetmeden durumu itfaiye, polis ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp durumu bildirdi. "Ekipler balkondan içeri girdi"

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine intikal eden sağlık ve itfaiye ekipleri, daireye balkon penceresinden girmek için çalışma başlattı. Balkondan içeri giren ekipler, talihsiz kadını oturma odasında hareketsiz yatar halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Ayfer Kızıldoğan’ın geçirdiği ani rahatsızlık (kalp krizi şüphesi) sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. "Yakınları sinir krizi geçirdi"

Annesinin vefat haberini alan Evliya Kızıldoğan ve diğer aile üyeleri olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Sağlık ekipleri, şoka giren aile yakınlarına ambulanslarda müdahale etti.

Olay yeri inceleme ekiplerinin ve savcılığın evde yaptığı detaylı incelemelerin ardından, Ayfer Kızıldoğan, otopsi işlemleri yapılmak üzere Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Acı haberi alan Kızıldoğan ailesinin akrabaları ve komşuları hastane bahçesine akın ederken, olayla ilgili geniş çaplı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Karaman’da "Dilimizin Renkleri" konseri

2026-05-16 10:26 - Magazin

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

İlgili Haberler

Ordu’da sokak ortasında silahlı saldırı: 1 yaralı

22:01 - Asayiş

Yüksekova kırsalında zorlu kurtarma operasyonu: 6 saatlik mücadelenin ardından hastaneye ulaştırıldı

21:44 - Asayiş

Kayseri’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şahıs yakalandı

21:22 - Asayiş

Hatay’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

21:27 - Asayiş

Erzin’de ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren şahıs yakayı ele verdi

21:28 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem