?>

Yüksekova’da öğrencilerin bilimsel çalışmaları görücüye çıktı

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE İSMET ALKAN ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN PROJELER, "TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI" KAPSAMINDA SERGİLENDİ.

Eğitim - 3 ay önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde İsmet Alkan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" kapsamında sergilendi.

İsmet Alkan Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, stantları tek tek ziyaret ederek öğrencilerin hazırladığı çalışmaları inceledi. Bilim fuarlarının gençlerin gelişimi üzerindeki etkisine değinen Kaymakam Mustafa Akın, projelerin hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilerin gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını ifade etti.

Okul Müdürü Engin Töreci ise fuarın öğrencilerin bilimsel meraklarını uyandırmak ve özgüvenlerini artırmak adına kritik bir platform olduğunu vurguladı. Töreci, "Bu yıl fuarımızda sıfır atık, geri dönüşüm, erişilebilir yaşam teknolojileri, STEAM uygulamaları ve dijital oyun tasarımı gibi 10 farklı temada toplam 14 özgün proje yer alıyor. Ekolojik okuryazarlık ve kültürel miras gibi konulara odaklanan bu çalışmalar, öğrencilerimizin çevreye duyarlılığını ve çözüm üretme becerilerini yansıtıyor" dedi.

Töreci, projelerin hazırlanma sürecinde 13 danışman öğretmen ve 33 öğrencinin büyük emek verdiğini belirterek katkısı olan herkese teşekkür etti.

Fuarın kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen öğrencilerden Sümeyye Yalçın ise "Biyoloji, kimya, matematik ve edebiyat gibi birçok branşta projelerimizi sergiledik. Bilimle iç içe olmak çok güzel bir deneyim. Gelecekte daha farklı projelerle yer almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı fuar, projelerin yakından incelemesi ve öğrencilerin sunumlarının ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

(Düzeltme) Kanye West’ten dünya rekoru: 150 milyonluk sahnede 100 bin kişiye konser verecek

2026-04-18 15:04 - Magazin

İlgili Haberler

BUÜ’nün akademik yükselişi devam ediyor

12:28 - Eğitim

Sakaryalı öğrencinin hukuk mücadelesi binlerce adayın hayatını değiştirdi

11:58 - Eğitim

Nilüfer’de "Engelsiz Kariyer Merkezi" kuruluyor

11:31 - Eğitim

TOGÜ Hastanesi’nde altyapı yatırımları hızla tamamlanıyor

10:44 - Eğitim

Efeler Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

10:47 - Eğitim

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş