?>

Yüksekova’da yerli üzümün merkezi: Yeşiltaş köyü

Hakkari'nin yüksekova ilçesine bağlı yeşiltaş köyünde yetiştirilen yerli üzüm, bu sene de yüksek verimiyle dikkat çekti

Ekonomi - 3 saat önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde yetiştirilen yerli üzüm, bu sene de yüksek verimiyle dikkat çekti.

Köyün bereketli topraklarında yetişen iki çeşit yerli üzüm, hem kışlık erzak olarak ayrılıyor hem de ilçe pazarında satılarak üreticilere gelir sağlıyor. Üretim sahasını yerinde incelemek üzere köye gelen Yüksekova Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ve Yüksekova Ziraat Bankası Müdürü Davut Gündüz, çiftçilerle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan, göreve gelir gelmez çalışmalara başladıklarını belirterek, "Bugün Yeşiltaş köyündeyiz. Bu köy, özellikle üzümcülük ve bağcılıkla tanınan önemli yerlerimizdendir. Çiftçilerimizin sorunlarını dinliyor, bu sorunları projelendirerek bakanlığımız, valiliğimiz ve müdürlüğümüzle paylaşıyoruz. Burada 3-4 çeşit üzümün üretildiğini gördük. Bölgenin tarımını geliştirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ise Yeşiltaş’ın üzüm ve ceviz üretiminde öne çıktığını vurgulayarak, "İklim şartları ve ürün çeşitliliği sayesinde bölgemiz tarımda önemli bir konumda. Özellikle Yeşiltaş üzümü, aroması ve kalitesiyle eşsiz bir tada sahip. Çiftçilerimizin en büyük taleplerinden olan üzüm sıkma makineleri konusunda yeni projeler başlatacağız. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası’yla işbirliği yaparak üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Yeşiltaş Zerik yerli üzüm çeşidinin tescillenmesi amacıyla 2022 yılında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde çalışmalar başlatılmıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

163 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ OKULA DÖNÜYOR

2025-09-06 10:22 - Eğitim

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

İrem Derici Sökelileri coşturdu

2025-09-06 14:58 - Magazin

İzmir’de Mustafa Sandal coşkusu

2025-09-06 11:44 - Magazin

Ortalığı savaş alınana çevirdi, yara almadan kurtuldu

2025-09-06 14:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Çakır: "OVP, yerli üretime ve yüksek teknolojiye odaklanıyor"

18:26 - Ekonomi

Fındık fiyatları yükselişe geçti: 50 randıman 300 TL

16:42 - Ekonomi

Bakan Şimşek, Gaziantep’te ekonomi değerlendirme toplantılarına katıldı

16:04 - Ekonomi

Menteşe Kötekli ve Yeniköy’e 502 Milyon TL’lik yol ve altyapı yatırımı

15:53 - Ekonomi

Manisa’nın sanayi gücü 74 ili solladı

15:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Jandarma çalınan altınları teslim etti

16:04 - Genel

İzmir’de 2 polisi şehit eden saldırgan adliyede

15:15 - Asayiş

Dünyanın en büyük sucuklu yumurtası rekor denemesi yapılacak

15:08 - Kültür Sanat

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı’da STK temsilcileriyle buluştu

14:59 - Siyaset

Kocaelispor’da transfer süreci tamamlandı

14:39 - Spor