?>

Yüksekova kar esareti altında

Hakkari'nin yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağış nedeniyle araçlar ve tek katlı evler kar altında kalırken, okullara ise 1 gün tatil edildi.

Gündem - 3 ay önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağış nedeniyle araçlar ve tek katlı evler kar altında kalırken okullar ise 1 gün tatil edildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 20 santimetreye kadar ulaştığı ilçede park halindeki araçlar ve tek katlı evler adeta kara gömüldü. Özellikle Cengiz Topel ve İpekyolu caddeleri üzerinde seyir halinde olan sürücüler zor anlar yaşarken, esnaf ise iş yerinin önündeki karı temizledi.

Hakkari İl Özel İdaresinden alınan bilgilere göre il geneli 66 köy ve 102 mezra yolu ulaşıma kapanırken, karla mücadele ekiplerinin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını belirten Emirhan Gür, "Aylardır Yüksekova’da sıcak havalar hakimdi. Dün geceden beri yağan kar yağışı ilçeyi adeta esir aldı. Araçlar ve tek katlı evler şuan kar altında kalmış durumda" dedi.

Metin Dara ise dün akşam bastıran yoğun kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "İlçede kar kalınlığı 20 santimetreyi geçmiş durumda. Araçlar kar altında kalmış. Kar yağışı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla ilçede okullar bugün için tatil edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

YENİÇAROHORİ: AYVALIK’IN SANATLA DÖNÜŞEN KÖYÜ

2025-01-31 15:38 - Gezi

İlgili Haberler

Karabük’te şimşekler görsel şölen oluşturdu

01:00 - Gündem

Karabük’te dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi

00:32 - Gündem

Siirt’te Hıdırellez etkinliklerle kutlandı

23:32 - Gündem

AK Parti İlçe Başkanı Turgut’tan belediyeye zam tepkisi: "Bu karar sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşmamaktadır"

22:12 - Gündem

Yozgat’ta fırtına pazar yerini uçurdu

20:24 - Gündem

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş