?>

Yüksekova’nın saklı güzelliği: Doğaseverlerin yeni gözdesi

Hakkari'nin yüksekova ilçesi, sahip olduğu el değmemiş doğal güzelliklerle hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmeye başladı.

Gündem - 4 saat önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, sahip olduğu el değmemiş doğal güzelliklerle hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmeye başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçiler, Yüksekova’nın etkileyici manzaralarına hayran kalıyor. Bölgeyi ziyaret eden doğa tutkunları, Yüksekova’nın turizme kazandırılması için yetkililere çağrıda bulunuyor. Bölgenin eşsiz coğrafyasını keşfeden turistler, misafirperver halkın sıcak karşılamasından da oldukça etkileniyor. Yüksekova’yı ziyaret eden doğaseverler, rotalarına İkiyaka Dağları’ndan Cilo Dağı’ndaki Orşe Şelalesi’ne, Sat Gölleri’nden Mor Dağı’na ve Cennet-Cehennem Buzulları’na kadar birçok noktayı ekliyor. Bölgenin bakir doğası ve sakin atmosferi, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. "Yerel halkın misafirperverliği etkileyici"

Gezi ve doğa yürüyüşleri öncesi Yüksekova merkezde bir araya gelen turistler, özellikle bölge halkının sıcakkanlılığına ve misafirperverliğine vurgu yaptı. Ziyaretçiler, "Türkiye’nin her yeri güzel ama Yüksekova’nın doğası apayrı bir güzel. Yüksek rakımlı dağları, gölleri, buzulları ve insanları bu bölge için en önemli kriterler. Burada gezdik, gördük; insanlar bizi evlerine kadar davet etti, kapılarını açtı. Böyle bir misafirperverliği başka hiçbir yerde görmedik. Yıllardır buralara gelmek istiyorduk ama yeni nasip oldu. İnanın Yüksekova doğasına hayran kaldık. Bu doğaya sahip çıkıp üzerinde durmak lazım. İsviçre’ye gitmeye gerek yok. Burası bin İsviçre’ye bedel. Buraya turist akını yapmak için herkes çalışmalı. Sat Gölleri’ni gezdik, doğa yürüyüşü yaptık. Bizi hayran bıraktı. Yüksekova acilen turizme açılmalı, turizme kazandırılmalı. Bu doğayı kesinlikle tanıtmak gerek" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

Kütahya’nın doğasında geleneksel değerler can buldu

2025-06-23 14:01 - Gündem

Marmaris’teki silahlı çatışma anının görüntüleri ortaya çıktı

2025-06-20 20:06 - Asayiş

BODRUM-MARMARİS ARASI DENİZDE FIRTINA UYARISI YAPILDI

2025-06-21 12:55 - Gündem

İlgili Haberler

Mardin’de "çöp ev" belediye ekiplerince temizlendi

20:46 - Gündem

Babaeski’de imamdan örnek davranış

19:46 - Gündem

Sarıcakaya’da termometreler 50 dereceyi gösterdi

19:46 - Gündem

Rize’de kahverengi kokarcaya karşı 50 bin adet samuray doğaya salındı

17:55 - Gündem

Karavan yangını ormana sıçradı, ekipler anında müdahale etti

17:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Montella ile Yeni Sözleşme İmzalanıyor

15:20 - Spor

Küresel Isınma Doğal Mirası Yok Ediyor

14:41 - Gündem

Şüpheli Ölüm Davasında Aileden Çağrı

14:21 - Asayiş

Evinde Kenevir Yetiştiren Şahıs Gözaltında

14:13 - Asayiş

Yemeksepeti, Superbrands Tarafından 'Süper Marka' Seçildi

12:56 - Ekonomi