?>

Yüksekova’nın tarımı için boru döşeme çalışmaları sürüyor

Hakkari’nin yüksekova ilçesinde tarım alanlarının verimliliğini artırmayı amaçlayan proje çerçevesinde boru döşeme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Gündem - 2 ay önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde tarım alanlarının verimliliğini artırmayı amaçlayan proje çerçevesinde boru döşeme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Yüksekova ilçesinde tarım alanlarının verimliliğini artırmaya yönelik başlatılan "Yüksekova Dilimli Barajı Sulama Kanalı Projesi 1. Kısım Yapım İşi" çerçevesinde boru döşeme çalışmalarına başlandı. 535 milyon TL yatırım bedeline sahip olan bu dev projenin, bölge tarımı için bir dönüm noktası olması bekleniyor. Yüksekova tarihinde bugüne kadar tarım alanında gerçekleştirilen en büyük yatırım olma özelliği taşıyan proje ile bin 395 hektarlık alan modern sulama sistemine kavuşacak.

Projenin birinci kısım yapım işi çerçevesinde 60 kilometreyi aşkın boru hattı döşenmesi planlanıyor. Bölgenin altyapısına büyük katkı sağlayacak bu hamlenin, 2028 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Proje ile 14 bin dekarlık tarım arazisi sulanabilir hale gelecek. Bu gelişme, hem bölge tarımında üretim artışını hem de ekonomide önemli bir canlanmayı beraberinde getirecek. Yetkililer, projenin tamamlanmasıyla birlikte yıllık yaklaşık 110 milyon TL ek gelir elde edilmesinin yanı sıra bin 300 kişilik istihdam oluşturulmasının öngörüldüğünü belirtti. Yetkiler, "Yüksekova tarihindeki en büyük projeyi şu anda gerçekleştiriyoruz. Bu proje sadece sulama değil, aynı zamanda içme suyu açısından da büyük bir katkı sağlayacak. Yüksekova’nın tamamı ve çevresindeki köyler suyla buluşacak. Bugün itibarıyla ilk kazmayı vurduk, ilk borularımızı yerleştirdik. Tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştular.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Pınarhisar’da arılı kovan tespit çalışması yapıldı

17:35 - Gündem

Tilki evin bahçesini çok sevdi

16:41 - Gündem

Milli Parklar’ın fendi dağ keçisinin inadını yendi

16:09 - Gündem

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında düzenleme çalışmaları tamamlandı

16:09 - Gündem

Tatvan’da dere temizliği çalışması yapıldı

16:00 - Gündem

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş