?>

Yurdunuseven: “Cezaevinde bir tek sarı basın kartı hükümlüsü var, o da adli suçlardan tutuklu”

Ak parti afyonkarahisar milletvekili hükümlü ve tutuklu haklarını inceleme komisyonu başkanı av. ?brahim yurdunuseven, gündemdeki sıcaklığını koruyan gazetecilerin gözaltına alınması olayıyla ilgili olarak, “buna göre neredeyse basın çalışanlarından gazeteci olarak hükümlü bulunan cezaevlerimizde hiç kimse bulunmamaktadır. Ancak bir tek sarı basın kartı hükümlüsü var oda adli suçlardan tutuklu” dedi.

Siyaset - 5 ay önce

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, gündemdeki sıcaklığını koruyan gazetecilerin gözaltına alınması olayıyla ilgili, “Buna göre neredeyse basın çalışanlarından gazeteci olarak hükümlü bulunan cezaevlerimizde hiç kimse bulunmamaktadır. Ancak bir tek sarı basın kartı hükümlüsü var, o da adli suçlardan tutuklu” dedi.

Yurdunuseven, CHP Grubu’nun önergesi üzerine AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Yurdunuseven, bir kimsenin gazeteci olmasının suç işlemeyi meşru kılmayacağını vurguladı. Yurdunuseven, bazılarının gazetecilik sıfatı kullanarak teröre destek ve adli suçlardan hüküm giydiğini belirterek cezaevinde sarı basın kartlı sadece bir kişinin tutuklu bulunduğunu onun da adli suçlardan hüküm giydiğini vurguladı. Yurdunuseven, “Bizler de halkın haber alma hakkı adına mücadele eden, gerçekleri yalnızca gerçekleri vatandaşımıza ulaştırmaya çalışan ve yaz-kış, soğuk-sıcak demeden tüm zorluklara rağmen görevini sürdürme kararlılığında olan gazetecilerin yanında ve destekçisiyiz. Bir kişiyi basın çalışanı olarak nitelendirebilmemiz için; bazı kuruluşlar tarafından yayınlanan listelerde adı basın çalışanı olarak geçmesi yeterli değildir. Sosyal Güvenlik Kurumunda kayıtlı meslekleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kayıtlarına göre basın kartı sahibi olması gerekmektedir. Hükümlü tutuklulardan alınan yazılı beyanlar incelendiğinde, bazı hükümlü ve tutukluların basın faaliyetine ilişkin somut hiçbir bilgi bulunamadığı, bazı hükümlü ve tutukluların ise çeşitli kuruluşlar tarafından yayınlanan listelerde adı geçtiği ve kamuoyunda basın çalışanı olarak bilinmesine rağmen meslek beyanında basın çalışanı olduğunu beyan etmediği görülmüştür. Buna göre neredeyse basın çalışanlarından gazeteci olarak hükümlü bulunan cezaevlerimizde hiç kimse bulunmamaktadır. Ancak bir tek sarı basın kartı hükümlüsü var o da adli suçlardan tutuklu. Bazılarında bağımsız gazeteci, sınır tanımayan gazeteci, internet gazetesi gibi sarı basın kartı olmadan gazeteci sıfatı kullanarak teröre destek veya adli suçlardan hüküm giymiş kişilerdir” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta vatandaşlara ’Metamfetamin Fotoblok’ eğitimleri verildi

2025-01-28 10:15 - Genel

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Kayseri Esen Metal SK Play-Off’ta

2025-01-28 09:29 - Spor

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Denizli Milletvekili Ün, Gazze’ye insanı yardımların ulaşabilmesi için Refah’a gitti

11:20 - Siyaset

AK Parti’de haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi

11:11 - Siyaset

Kahta’da ulaşımda akıllı ödeme sistemi hizmete girdi

10:56 - Siyaset

Başkan Sekmen; "Vatandaşlarımızın sıcak sohbetleri paha biçilemez"

10:25 - Siyaset

Milet Bahçesi Ağustos ayında açılacak

09:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Üniversite Sınavı Öncesi Ebeveynlere Kritik Uyarılar

10:50 - Sağlık

Arı Ekmeği Üreticilerinin Yeni Gözdesi Oldu

10:41 - Gündem

İrem Su'nun Annesi Adalet İstiyor

10:38 - Asayiş

Motosiklet Yarışı Can Aldı

10:16 - Asayiş

İranlılar Gürbulak Sınır Kapısı’na akın etti

10:10 - İnsan