?>

Yüreğir Ekolojik Demo Tarım Alanı törenle açıldı

Yüreğir belediyesi kırsal hizmetler müdürlüğü’nün yüreğir devlet hastanesi yanındaki araziyi yeniden üretime kazandırarak hayata geçirdiği yüreğir ekolojik demo tarım alanı törenle hizmete açıldı.

Genel - 12 ay önce

Yüreğir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Yüreğir Devlet Hastanesi yanındaki araziyi yeniden üretime kazandırarak hayata geçirdiği Yüreğir Ekolojik Demo Tarım Alanı törenle hizmete açıldı.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir Ekolojik Demo Tarım Alanı açılış törenine eşi Fidelya Demirçalı ile birlikte katıldı. Yüreğir Ekolojik Demo Tarım Alanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Ali Demirçalı, “Bugün burada ‘üretim, eğitim, kazanç 3’ü bir serada’ sloganımızla açılışını gerçekleştirdiğimiz proje bazlı ekolojik sera alanımız 1 dönümü kapalı, 2 buçuk dönümü açık tarım alanı olmak üzere toplam 3 bin 500 metre kareden oluşmaktadır. Ekolojik seramız, dışarıdan bağımsız, doğaya zarar vermeyen tamamen güneş enerjisi ile çalışan, elektrik ve suyunu üretebilme yeteneğine sahiptir. Bu alanda yaklaşık 150 kadın çiftçi ve üreticimize tarımsal eğitimler verilecektir” diye konuştu.

Eğitime katılan kadınlara 25 bin TL hibe desteği

Başkan Demirçalı, 50 kadının şu an açık tarım alanında görülen 4 çeşit marul ekim işlemini gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bu kadınlarımıza eğitime geldikleri gün başına ödeme yapıldığı gibi burada öğrendiklerini kendi arazilerinde ya da evlerinin bahçesinde uygulamak isteyen kadınlarımıza yaklaşık 25 bin TL ek hibe desteği sunulmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz serada ise zeytin çelikleme eğitimi vereceğiz. Seramızı bu eğitimler doğrultusunda geliştireceğiz. Tüm bu yatırımlar ve ödemeler Meryem Kadın Kooperatifi ve donör kuruluşlar tarafından finanse edilmekte olup belediyemiz bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmadan gerçekleştirilmiştir. Proje sonunda bu alan ve serada farklı projelerin uygulanabileceği gibi, park ve bahçeler müdürlüğünün ihtiyacı olan çiçekler ve protokol çiçeklerinin burada üretimini belediye olarak yapıp dışarıdan alımlara son vermeyi planlıyoruz” dedi.

İlk hasat yapıldı

Meryem Kadın Kooperatifi Kurucu Başkanı Derya Dizi Boduk, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı, Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy ve Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok’un da birer konuşma yaptığı törenin ardından açılışı yapılan ekolojik tarım alanında ilk hasat protokol ile birlikte yapıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Kar ve tipi nedeniyle kapanan Kayseri-Malatya Karayolu trafiğe açıldı

00:36 - Genel

Şehir trafiğini rahatlatacak karar: Zorunlu tır parkı uygulaması başladı

22:44 - Genel

Başkan Zencirci ekipleri sahadan çekti

22:06 - Genel

Yılın ilk gününde Bahçelievler’de 100 çocuk bisikletine kavuştu

20:59 - Genel

Bursa’da eğitime kar engeli

21:03 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan