?>

Depremin Ardından Yeni Bir Şehir Yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'ın Hassa ilçesinde inşa edilen 3 bin 920 afet konutuyla bölge adeta yeniden doğdu.

Genel - 1 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Hassa ilçesi ağır yara almış, binlerce bina yerle bir olmuş ve 25 bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Bu felaketin ardından bölgenin yaralarını sarmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hızla afet konutlarının inşaatına başlamıştı. Hassa ilçesinde, TOKİ tarafından geçtiğimiz yıl Mayıs ayında temelleri atılan 3 bin 920 konutun inşası, ekiplerin gece gündüz çalışmasıyla 15 ayda tamamlandı.

Vatandaşların yaya olarak bile güçlükle yürüdüğü taşlık alanda adeta yeni bir şehir kuruldu. Afet konutlarının bulunduğu bölgedeki değişim, dron kamerasıyla kaydedildi ve kısa sürede gerçekleştirilen bu büyük çalışma herkesin takdirini kazandı.

Yeni yuvasına yerleşen Bekir Demirel, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı: "Yuvamıza yeni taşınmaya başladık. Eksiklerimiz var ama bunlar da hal olacak. Hassamız için güzel bir şehir merkezi oldu TOKİ’ler. Herkes yerleştikten sonra her şey daha da güzel olacak. Depremden bu yana bekliyorduk; çadırda kaldık, konteynerde kaldık. Bu kadar kısa bir zamanda bu kadar yapının yapılması çok güzel ülkemiz adına."

Gazeteci Yakup Söylemez ise, bölgenin taşlık bir araziyken şimdi yeni bir şehir merkezi olduğunu belirterek, "Burada ancak hayvanlar otlayabiliyordu. İnsanlar arabasıyla gidemez, yaya bile gitmekte zorluk çekilen taşlık bir alandı. Şu anda şehir kuruldu. Asfaltlarıyla, altyapısıyla şehir oldu. Camisi, okulu ve pazar yeri de bittiği zaman Hassa bambaşka bir şehir olacak," ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Kar ve tipi nedeniyle kapanan Kayseri-Malatya Karayolu trafiğe açıldı

00:36 - Genel

Şehir trafiğini rahatlatacak karar: Zorunlu tır parkı uygulaması başladı

22:44 - Genel

Başkan Zencirci ekipleri sahadan çekti

22:06 - Genel

Yılın ilk gününde Bahçelievler’de 100 çocuk bisikletine kavuştu

20:59 - Genel

Bursa’da eğitime kar engeli

21:03 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan