?>

Yüz germe ameliyatlarına tüm dünyadan Türkiye’ye yoğun ilgi: "Yapmadığımız gün yok"

Estetik plastik cerrahi uzmanı prof. Dr. Hayati akbaş, yüz gençleştirme ameliyatlarının son 20 yılda büyük bir ivme kazandığını belirterek, " plastik cerrahide yüz germe ameliyatları düşünülenin tam tersine artan bir ivme kazandı. Dünyanın dört bir yanından insanlar bu işlemler için türkiye’ye geliyor" dedi.

Sağlık - 2 ay önce

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, yüz gençleştirme ameliyatlarının son 20 yılda büyük bir ivme kazandığını belirterek, "Plastik cerrahide yüz germe ameliyatları düşünülenin tam tersine artan bir ivme kazandı. Dünyanın dört bir yanından insanlar bu işlemler için Türkiye’ye geliyor" dedi. FBM Tıp Merkezi’nden Prof. Dr. Hayati Akbaş yüz germe ameliyatlarının son yıllarda büyük bir ivme kazandığını ifade ederek açıklamalarda bulundu. Akbaş, " Yüz gençleştirme ameliyatları özellikle son 20 yılda inanılmaz bir ivme kazandı. Gittikçe de ivme kazanıyor. 30 yıl önce benim asistanlık dönemlerimde şöyle bir şeyler söylenirdi: "Bundan 30 yıl sonra yüz gençleştirme teknikleri çok popüler olacak ve ameliyata gerek kalmadan insanlar daha genç görünecek" deniliyordu. Fakat geldiğimiz noktada şu ortaya çıktı: Plastik cerrahide yüz germe ameliyatları, düşünülenin tam tersine, artan bir ivme kazandı. İnsanlar yaşlandıkça, yüzlerinde sarkma meydana geldikçe, kaşları düştükçe, daha genç olma ve eski fotoğraflarını özleme duygusu gelişiyor. Bir iş yerinde bile insanlar çalıştırılırken, daha genç ve güzel olan bireyler bir tık avantajlı olarak hayata başlıyor" diye konuştu. "35 yıl önce hiç yüz germe yapılmazken, bugün yüz germenin yapılmadığı bir gün yok"

Akbaş şunları söyledi: " Bize gelen insanlar şunu söylüyor: ’Hocam, benim yüz gençleştirme ameliyatı olmam lazım. Çalışmam gerekiyor ama yaşımdan dolayı iş bulmakta zorlanıyorum. Gittiğim kurumlar daha genç insanları tercih ettiklerini söylüyorlar. Bu durum psikolojik olarak beni etkiliyor’ diyorlar. Yüz germe ameliyatları çok büyük bir ivme kazandı. Bu, tüm dünya için geçerli. Gelişmiş toplumlarda bunun artması son derece doğaldır. Benim tavsiyem ise şudur: Herkes yüz germe ameliyatı olmak zorunda değil. Kriter şu olmalı; bir insanın yüzünde oluşan değişiklikler, o insanın hayat kalitesini, iş ortamını veya sosyal çevresini olumsuz etkiliyorsa, tedavi amacıyla yüz germe ameliyatı yapılmalıdır. Sırf heyecan olsun diye, zevk amaçlı ameliyat olma konusuna biraz daha dikkat etmek lazım. Gereksiz ameliyat asla yapılmamalıdır. Dünyanın bütün ülkelerinden insanlar Samsun’a yüz germe, yüz gençleştirme ameliyatları için geliyor. Amerika’dan, İngiltere’den, Gambiya’dan, Azerbaycan’dan, Rusya’dan, Avusturya’dan, Kolombiya’dan, Fransa’dan Dünyanın farklı kıtalarından insanlar yüz gençleştirme ameliyatı için Türkiye’ye geliyorlar. 35 yıl önce hiç yüz germe yapılmazken, bugün yüz germenin yapılmadığı bir gün yok."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Prof. Dr. Cumhur Aydemir: "Anne sütü, sağlıklı nesillerin temelidir"

13:23 - Sağlık

"Sağlık çalışanlarının mülteci hayatı bitecek"

13:15 - Sağlık

Evli Çift, 42 Yıllık Sigara Alışkanlığını Bıraktı

12:07 - Sağlık

Tekerlekli sandalye ile geldi, annesinin elinden tutup çıktı

11:25 - Sağlık

Depresyon ve Nörolojik Hastalıklara Yeni Tedavi

10:53 - Sağlık

Günün Manşetleri

Denize Giren Genç Boğularak Hayatını Kaybetti

12:18 - Asayiş

Bakan Uraloğlu’ndan Powerbank Uyarısı

12:14 - İnsan

Evli Çift, 42 Yıllık Sigara Alışkanlığını Bıraktı

12:07 - Sağlık

Üniversite Tercihleri İçin Uzmanlardan Öğrencilere Tavsiyeler

11:03 - Eğitim

'Aile Meclisi' Cinayetine Adalet Çağrısı

10:56 - Asayiş