?>

Zaferin hafızası sergilerle canlandı

Bursa’da 30 ağustos zafer bayramı coşkuyla kutlanırken, büyükşehir belediyesi tarafından hazırlanan ’30 ağustos bursa’da-zaferin hafızası’ ve ‘bir zafer var’ sergileri vatandaşlara milli mücadele ruhunu yeniden yaşattı.

Genel - 4 ay önce

Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlanırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ’30 Ağustos Bursa’da-Zaferin Hafızası’ ve ‘Bir Zafer Var’ sergileri vatandaşlara milli mücadele ruhunu yeniden yaşattı.

Zaferin Hafızası sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bir Zafer Var’ temasıyla hazırlanan zengin içerikli etkinlikler, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu tüm kente yayıyor. Kutlamalar kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ’30 Ağustos Bursa’da-Zaferin Hafızası’ sergisi, Tayyare Kültür Merkezi yanındaki UNESCO Meydanı’nda vatandaşın beğenisine sunuldu. Döneme ait fotoğrafların ve gazete örneklerinin yer aldığı sergi, Bursalılardan büyük ilgi gördü. Zafere giden yolun adım adım anlatıldığı sergi, 30 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

"Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel olarak hazırlanan sergiyi gezdi. Geçmişten günümüze Bursa’da yapılan kutlamaların fotoğraflarının ve basına yansımış haberlerinin yer aldığı sergiyi inceleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Geçmiş yıllarda Bursa’da Zafer Bayramı’nın nasıl kutlandığını bu fotoğraf sergisinde çok iyi görebiliyoruz. Buradaki çalışma, gelecek kuşakların örnek alması gereken durumu ortaya koyuyor. Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Tüm Bursalıları sergiyi gezmeye davet ediyorum" dedi.

Bir Zafer Var sergisi

Kutlamalar kapsamında BURULAŞ tarafından hazırlanan ‘Bir Zafer Var’ fotoğraf sergisi de Uludağ Üniversitesi BursaRay İstasyonu’nda sergilendi. Milli mücadele ruhunu, büyük zaferin izlerini ve halkımızın benzersiz direnişini yansıtan karelerin yer aldığı sergi, ziyaret edenleri adeta tarihte yolculuğa çıkardı. Metro yolcularının büyük ilgisine çeken sergi, 15 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

"Bursalıları, sergiyi gezmeye davet ediyorum"

Serginin açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, fotoğrafları tek tek inceleyerek vatandaşlarla sohbet etti. Bursalıların 48 fotoğraftan oluşan sergiyi gezmesini isteyen Başkan Mustafa Bozbey, serginin milli mücadele duygusunu yeniden yaşattığını dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

İlgili Haberler

Vali Eldivan’dan kurum amirlerine talimat: "Hizmetlerde aksaklığa mahal verilmeyecek"

11:37 - Genel

Döviz düşüren vatandaş, parasına kavuştu

11:15 - Genel

Döviz düşüren vatandaş, parasına kavuştu

11:15 - Genel

Başkan Büyükkılıç tramvaya bindi, yolcularla sohbet etti

11:00 - Genel

Körfez Mimar Sinan’da 28 sokak baştan sona yenileniyor

10:40 - Genel

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan