?>

ZBEÜ’de “Program Akreditasyonu” Konulu Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıya zbeü rektör yardımcısı prof. Dr. şenol hakan kutoğlu katıldı

İnsan - 2 yıl önce

ZBEÜ’de YÖKAK ve MÜDEK değerlendiricisi Prof. Dr. Mualla Yalçınkaya, tarafından “Program Akreditasyonu” başlıklı bir eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) değerlendiricisi Prof. Dr. Mualla Yalçınkaya, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim toplantısında, “Program Akreditasyonu” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıya ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Genel Sekreter ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Zehra Safi Öz, dekanlar ve çok sayıda akademisyen katıldı.

“Program Akreditasyonu” başlıklı sunuşunda Yalçınkaya, akreditasyona duyulan ihtiyaç, program akreditasyonunun önemi, program akreditasyonlarında yurtiçi ve yurtdışı bağlamda gerekli kriterler ile akreditasyon başvurularında sık yapılan hatalara değinerek ilgili bölümlerin akredite olmaları için gerekli temel kriterleri anlattı. Sunuşun ardından soru ve cevap bölümüyle devam eden etkinlikte Yalçınkaya, akademisyenlerin akreditasyon süreçleri ve kriterleri ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı. Yalçınkaya ayrıca, program akreditasyonu başvurularında yetersizlikler/sorunlar ve katılımcılara akreditasyon başvurularında yapılması gerekenler konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğin kapanış konuşmasını gerçekleştiren ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, kalite ve akreditasyon süreçlerinde istekli olunması ve takım çalışmasının önemine dikkat çekerek Prof. Dr. Mualla Yalçınkaya’ya verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

ŞANLIURFA'DA KÖPEKLERE YAŞATILAN VAHŞETİ DURDURUN

2024-06-10 11:48 - Yaşam

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

Keşan’da trafik kazasında hayatını kaybedenler için yapılan anıt açıldı

18:49 - İnsan

Otobüs şoförlerinin duyarlılığı araç içi kamerasına yansıdı

18:47 - İnsan

Yeni yıl akşamının lezzeti kestaneli bademli Sahan yılbaşı hindisi

18:04 - İnsan

Manisa’da 15 ton atık ilaç doğaya karışmadan imha edildi

17:47 - İnsan

Şehit polis memuru Hakan Can şehadetinin 8. yılında anıldı

17:39 - İnsan

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim