?>

Zelenskiy: "(ABD-Ukrayna görüşmesinde) Cenevre belgesinde düzeltmeler yapıldı"

UKRAYNA ULUSAL GÜVENLİK VE SAVUNMA KONSEYİ SEKRETERİ RÜSTEM UMEROV VE BERABERİNDEKİ KATILIMCILAR, MÜZAKERELERDE ABD TARAFINDAN GÜNDEME GETİRİLEN SORULARA İLİŞKİN BİR RAPOR SUNDU

Siyaset - 1 saat önce

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD’nin Florida eyaletinde ABD’li ve Ukraynalı heyetler arasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin, "Görüşmede Cenevre’deki belge üzerinde düzeltmeler yapıldı. ABD tarafıyla cephe hattında çeşitli adımların uygulanabilirliği, Rus saldırılarından korunmanın ve muhtemel ateşkes halinde anlaşmaların ihlal edilmesinin önlenmesinin zorlukları görüşüldü" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenksiy Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sonlandırılmasına ilişkin diplomatik trafik devam ederken 30 Kasım’da Ukraynalı ve ABD’li heyetler arasında ABD’nin Florida eyaletinde gerçekleştirilen toplantıya ilişkin açıklama yaptı. Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukraynalı heyetten ABD’deki görüşmelerinin ardından detaylı bir bilgilendirme aldım. Telefonda konuşulmayacak meseleleri yüz yüze görüştük. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov ve beraberindeki katılımcılar, müzakerelerde ABD tarafından gündeme getirilen sorulara ilişkin bir rapor sundu" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, daha önce İsviçre’nin Cenevre kentinde ABD’nin barış planı tasarısını hatırlatarak, "Görüşme, Cenevre’deki belge ile alakalıydı ve bu belgede düzeltmeler yapıldı. Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Andriy Hnatov’a ABD’li ortaklarımızla cephedeki mevcut durum hakkında sunduğu bu önemli brifing için minnettarım. İstihbarat temsilcilerinin de katılımıyla, ABD tarafıyla cephe hattında çeşitli adımların uygulanabilirliği, Rus saldırılarından korunmanın ve muhtemel ateşkes halinde anlaşmaların ihlal edilmesinin önlenmesinin zorlukları görüşüldü. Diplomatlarımız Avrupalı ülkelerin ve Gönüllüler Koalisyonu’ndaki diğer katılımcıların gelişmelerdeki seçimlerde anlamlı katılımlarda bulunduğundan emin olmak üzere etkin bir şekilde bütün ortaklarımızla çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Ukraynalı lider, dün Fransa’nın başkenti Paris’e gerçekleştirdiği resmi ziyarete değinerek, "Ukraynalı heyeti, Avrupalı liderler ve ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile dün Paris’te gerçekleştirdiğim görüşme hakkında bilgilendirdim" açıklamasını yaptı.

Zelenskiy, Witkoff ile Trump’ın danışmanı ve damadı Jared Kushner’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin, "Rusya’nın ABD tarafıyla gerçekleştireceği görüşmeler öncesinde halihazırda dezenformasyon kampanyaları başlattığını hatırlatmak isterim. Avrupalı ortaklarımızın yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibiyle yürütülen çalışmaların en yapıcı şekilde sürdürülmesine yönelik talimat verdim. İstihbarat hizmetimiz ortaklarımızı Rusya’nın asıl amacı ve kendilerine uygulanan yaptırımları hafifletmek ile Avrupalıların önemli kolektif seçimlerini engellemeye yönelik diplomatik girişimleri hakkında bilgilendirecektir" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, "Ukrayna bütün diplomatik çabalara mümkün olan en büyük ciddiyetle yaklaşmaktadır. Gerçek barış ve güvenlik garantilerini sağlamak için son derece kararlıyız. Rus tarafı da bu kararlılığı göstermek zorundadır ve bu durum ancak ortaklarımızla birlikte sağlanabilir. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreterliği, ABD ile gelecek görüşmelerin programını belirlemek üzere kesintisiz teması sürdürecektir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Gıda zehirlenmesi olayı sonrasında Muğla Valiliği harekete geçti

2025-11-27 00:16 - Asayiş

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

MARMARİS’TE EROL UYSAL İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2025-11-27 09:58 - Marmaris

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

Kira Endeksinde OECD Rekoru

2025-11-26 12:33 - Genel

Muğla Valiliği: “Zehirlenme Sebebi Adli Tıp Raporuyla Netleşecek”

2025-11-27 13:22 - Asayiş

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar, Pakistan’da 5 yeni anlaşmaya imza attı

16:17 - Siyaset

Papa 14’üncü Leo’dan Beyrut’ta 150 bin kişinin katılımıyla ayin

16:09 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Özgürlüklerin herkese eşit uygulandığı yeni Türkiye’yi inşallah herkes kabullenecek"

16:09 - Siyaset

Kremlin: "Rusya, Ukrayna ile barış müzakerelerine açık, ancak savaşın tüm hedeflerine ulaşılması gerekiyor"

14:03 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tacikistan Ali Meclisi Milli Meclis Başkanı Emomali ile görüştü

13:16 - Siyaset

Günün Manşetleri

Büyükşehir’den Datça’ya 300 Milyon TL’lik Yol Yatırımı

15:37 - Genel

Büyükşehir İtfaiyesi’nden Baca Yangınlarına Karşı Uyarı

15:37 - Genel

Muğlaspor Başkanı Kıyanç’tan birlik çağrısı

15:37 - Spor

Menteşe’de Araçlar Artık Yağmur Suyla Yıkanıyor

13:50 - Ekonomi

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

17:01 - Asayiş