?>

Zonguldak’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 99. yıl dönümü kutlandı

Zonguldak valiliği önünde 1 temmuz denizcilik ve kabotaj bayramı kapsamında tören düzenlendi.

Gündem - 5 ay önce

Zonguldak Valiliği önünde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında tören düzenlendi.

Valilik önündeki çelenk sunma programı düzenlendi. Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert ve liman personelleri katıldı.

Törende Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Zonguldak Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert yaptı.

Ahmet Mert yaptığı konuşmada "Bugün burada, maviyle yeşilin kucaklaştığı, emeğin ve denizin kenti Zonguldak’ta, çok anlamlı bir gün vesilesiyle birlikteyiz. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun.

Kazanılan bağımsızlık mücadelesinin önemli sembollerinden biri olan Kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun, yalnızca denizlerimizdeki egemenliğimizi değil, aynı zamanda ekonomik bağımsızlığımızı da taçlandıran bir adımdır. Kendi limanlarımızda, kendi bayrağımızla, kendi gemilerimizle seyrüsefer hakkı elde etmiş olmamız; bir milletin ayağa kalkışının, kendi sularında kendi geleceğini belirleyişinin ifadesidir. Zonguldak, denizle kurduğu kadim bağla bu kutlu tarihte her zaman ön saflarda yer almıştır. Taşkömürünün karasından Karadeniz’in maviliğine uzanan bu şehir hem yerin altındaki emeğiyle hem de denizcilikteki kararlılığıyla Türkiye’nin üretkenliğine katkı sunmaya devam etmektedir. Karadeniz doğalgazının Filyos’ta karaya çıkarılması da sadece Zonguldak’ımız için değil tüm Ülkemiz için bir iftihar kaynağıdır.

2024 yılında, Zonguldak Limanlarında 11.966,306; Karadeniz Ereğli Limanlarında 9.832,541 ton ile Zonguldak İlinde toplam 21.798.847 ton yük tahmil-tahliyesi yapılmıştır. Bu açıdan Zonguldak, Karadeniz’de birinci, tüm Türkiye’de ise iller bazında sekizinci durumdadır. Bugün, Kabotaj Bayramını kutlarken yalnızca geçmişi anmıyor, aynı zamanda denizcilik alanında daha güçlü bir geleceğinin temellerini nasıl atacağımızı da konuşuyoruz. Değerli Zonguldaklılar, bizler emeğin başkenti Zonguldak’ta denizcilik kültürünü daha da büyütecek; çocuklarımıza denizi sevdirerek, gençlerimizi denizcilik alanlarında eğitimle ve fırsatla destekleyerek bu bayramın ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Datça'da Sürdürülebilir Turizm Zirvesi

2025-06-26 11:53 - Turizm

İlgili Haberler

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Maalesef her yıl on binlerce hektarımız yanıyor"

14:49 - Gündem

Rehabilite edilen keklikler yeniden doğayla buluştu

14:31 - Gündem

Yıldırım’da merdivenli yollar, çıkmaz sokaklar caddelere dönüşüyor

14:33 - Gündem

Dirençli İnegöl için güçlü adımlar

14:24 - Gündem

Muğla’da ‘Sıfır Atık’ çalıştayı

14:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Odun kesmek isterken, ayağını kesti

14:14 - Asayiş

Jurecka: "Fenerbahçe’den puan alacağımıza inanıyoruz"

14:00 - Spor

Kivide 13 bin 800 ton hasat

12:26 - Ekonomi

Rusya: "Ukrayna Voronej’e ABD yapımı ATACMS füzeleri ateşledi"

12:15 - Siyaset

Kış mevsiminin vazgeçilmezi turşu tezgahları süslemeye başladı

11:54 - Genel