USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

BAŞKAN KARAAĞAÇ İSYAN ETTİ

Marmaris’in sorunlarını dile getiren Karaağaç, isyan etti. Karaağaç, “Asıl tuhafımıza giden ve trajik olan ise sanki Marmaris’in ve Marmaris turizminin bütün sorunları bitmiş, hallolmuş gibi gece 12.00’ten sonra yapılan müzik yayını ile ilgili AKP İlçe Başkanından destek rica etmeleri oldu. Bu işten muzdarip olan, yüksek sesle müzik yapan ya da CHP İlçe Başkanının Mahalli Çevre Kurulu’na başvurmaları halinde bu kararı çıkartabileceklerdir. Bunun için AKP İl Başkanının yardımına ihtiyaç yoktur” dedi.

BAŞKAN KARAAĞAÇ İSYAN ETTİ
12-04-2022 17:00
48

Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Serdar Karaağaç, ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Karaağaç, AK Parti ve CHP’nin çalışmalarını eleştirdi.  Müzik yasağının kalkması için AK Parti’den destek istenmesini eleştiren Serdar Karaağaç, “Asıl tuhafımıza giden ve trajik olan ise sanki Marmaris’in ve  Marmaris  turizminin  bütün sorunları bitmiş, hallolmuş gibi gece 12.00’ten sonra yapılan müzik yayını ile ilgili AKP İlçe Başkanından destek rica etmeleri oldu. AKP’nin 20 yıllık iktidarları döneminde devlet geleneğini yerle bir ettiklerini, valileri, kaymakamları devre dışı bıraktıklarını ileri süren Karaağaç, “Şimdi bu benim çok tuhafıma gitti tabi. Halbuki bu işin çözümü son derece basittir. İl merkezinde bulunan mahalli çevre kurulu, bu işle ilgili karar verecek tek merciidir.  Bu işten muzdarip olan, yüksek sesle müzik yapan  ya  da  CHP İlçe Başkanının Mahalli Çevre Kurulu’na başvurmaları halinde bu kararı çıkartabileceklerdir. Bunun için AKP İl Başkanının yardımına ihtiyaç yoktur” dedi.

CHP’Lİ ÖZCAN’A TEŞEKKÜR

 AK Parti ve CHP il ve ilçe başkanlarını Marmaris’in gerçek sorunlarını dile getirmekten kaçındıklarını ifade eden Karaağaç, ikinci konu olarak CHP Milletvekili Suat Özcan’ın yer alan açıklamalarını ele aldı. Bu açıklama için Suat Özcan’a teşekkür eden Karaağaç,  “Sayın Özcan, Muğla ve çevresindeki talanla ilgili  o kadar güzel laflar etti ki, ben buradan kendisine teşekkür etmek ve tebrik etmek istiyorum. Gerçekten çok doğru konularda açıklama yaptı.  Ancak bu talan edilen yerlere yapılan binalara ruhsat veren makamları unuttu. Çünkü bu yerlere ruhsat veren kendi partisinin belediyeleridir. Çevreye zarar veren bu yapılar Marmaris, Menteşe ve Milas’tadır”

MARMERİS’İN GERÇEK SORUNLARI

Marmaris’in gerçek sorunlarını ele alan Karaağaç, konut, yapılaşma ve barınma sorununu ilk sıraya koydu. İkinci sorun olarak temiz gıdaya erişimi, üçüncü olarak de sağlığa erişimi, dördüncü sorun  olarak enerji pahalılığının Marmaris halkına yansımalarını,  beşinci  olarak eğitim sorunlarını ve altıncı sorun olarak temiz ve  yaşanabilir  bir çevre sorununu  dile getirdi.

NEREDE VE NE ZAMAN İSTERSENİZ

Geçmiş dönemlerde yapılan yuvarlak masa toplantılarında her türlü sorunların masaya yatırıldığını ifade eden Karacağaç, özlem duyduğu bu tür düzeyli açık oturum ve tartışmalara her zaman hazır olduklarını ifade  etti. Karaağaç, “CHP’den de bir çağrı oldu. Biz buradan bir kez daha söylüyoruz; Nerede ve ne zaman isterseniz aynı seviye ve üslupla yapmaya hazırız. Biz bugüne kadar bu davetler icabet etmemize rağmen kendileri masadan kaçtıkları için, belki sizler aracılığı ile bu soruları sorarsam ki AK Parti ve CHP’yi kastetmiyorum tabi ki;  belki cevap verirler diye düşünüyorum: Onlara bu soruları soralım bakalım, cevapları ne olacak?”

KENTİMİZİN DEĞERİ ÇOK YÜKSELDİ

Karaağaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi ve savaş yüzünden bize olan ilgi bir hali arttı. Bu aslında güzel bir şey. Bütün konutların ve kentimizin değeri çok yükseldi. Konut fiyatları arttı. Aynı şekilde kiralar da arttı. Mülk sahipleri için de bu çok güzel bir şeydir. Marmaris için de çok güzel bir şeydir Ama turizmle geçinen bir kent olmamız hesabıyla,  burada çalışan insanlarımızın hemen hepsi hizmet sektöründe çalışmaktadır. Gelir durumları orta gelir grubunun da altındadır.  Bu insanları nerede ev sahibi yapacağız,  nerede ağırlayacağız. Bütün paydaşların ortak girişimi ile yapacağımız bir planlama ile Marmaris’imizin değerine değer katabiliriz”

Serdar Karaağaç AK Parti’lilere seslenerek; “20 yıldır iktidardasınız, 20 yıldır da milletvekiliniz var. Neden  bu özel coğrafyaya bir şehir planlaması yapmadınız? Neden genel bütçeden yeteri kadar kaynak aktarmadınız? Bir gecede Okluk koyunun imar planını yapan bir iktidar, Marmaris ve çevresinin, Bozburun Yarımadası’nın, Datça’nın  ve köylerinin imar planını yapmadınız? İstenirse bir gecede imar planı değişikliği yapabiliyorsunuz. Neden burada yaşayan insanlarımızın imar planı yapmasına izin vermiyorsunuz? Bunun cevabını çok merak ediyoruz.” dedi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34