USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİRLEŞİK KRALLIKTAN 1 MİLYON TURİST

BİRLEŞİK KRALLIKTAN 1 MİLYON TURİST
13-05-2022 11:38
48

 

Tatil cenneti Marmaris’te, bu sezon ana pazarlarından ciddi bir talep var. Özellikle İskandinav pazarında artış beklediklerini kaydeden GETOB Başkanı Mustafa Deliveli, İngiltere’den de ciddi bir talep olacağını bildirdi. Mustafa Deliveli, “Yaptığımız işlerin olumlu dönüşünü aldık, şöyle ki Birleşik Krallık’tan, İngiltere’den bu sene ciddi oranda bir kapasite artırımı söz konusu yaklaşık planlanan 1.2, 1.3 milyon koltuk planlanıyor, yüzde 80 revize olması durumunda 1milyon gibi bir sayıya ulaşabiliriz” diye konuştu.

 

 

 

Gözde tatil merkezi Marmaris’te yeni sezona merhaba dedi. Tatil cennetine, ana pazarlarından uçuşlar ve pandemi nedeniyle durdurulan feribot seferleri tekrar başladı. Marmaris, özellikle ana pazar olan İngiltere’den gelen turistlerde doldu. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Arzu Sarıtaş’ın sorularını yanıtladı. GETOB Başkanı Mustafa Deliveli, Marmaris turizminin şuan ki durumunu, sezon için öngörülerini paylaştı.

İSKANDİNAV PAZARINDA ARTIŞ BEKLİOYRUZ

GEOTB olarak dış pazarları çeşitlendirmek için çalıştıklarını belirten Mustafa Deliveli, tanıtım çalışmalarını da bu yönde yaptıklarını belirtti. Marmaris Belediyesi ve Marmaris Ticaret Odası’yla tanıtım çalışmalarında işbirliği yaptıklarını kaydeden Deliveli, “Bizim hep başından beri savunduğumuz bölgemizde pazar çeşitlendirilmesi tabi ki bizim için Birleşik Krallık çok çok mühim bir pazar ve bu pazarda da birazdan bahsedeceğim üzere tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz. Bölgemize misafir getiren ve getirmeyi hedefleyen tur operatörleri hava yolu şirketleri temaslar iyi ilişkiler kurduk ve bunun neticesinde geçtiğimiz aylarda Danimarka’da Hernik Fuarında katılım sağladık ve yine belediyemizin ve ticaret odamızla ortak bir stant alarak bölgemizi temsil ettik. Geçtiğimiz günlerde ilk uçak Kopenhag’dan Danimarka’dan bölgemize indi ilave uçaklarla beraber İskandinav pazarından ciddi oranda bir artış yükseliş bekliyoruz” dedi.

ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ

Sektör temsilcilerine yönelik çalışmaları olduğunu da ifade eden Deliveli, “Bilgilendirme gibi eğitimlere ve sertifikalandırma programlarını ara vermeden devam ediyoruz. Bunlar oteller tesisler için zorunlu belgeler içermekte yine turizmcilerin gündeminde olan temmuz sonu itibarıyla kültür turizm bakanlığının yapmış olduğu basit konaklama belgesi geçişle alakalı üyelerimizi bilgilendirme devam ediyoruz. Tabii ki maliyetlerin değinmeden olmaz ne yazık ki şu an dünyayı etkileyen savaşında çok olumsuz yönde etken olması neticesinde global bir ekonomik kriz söz konusu. Türkiye de bundan etkilenmiş vaziyette ve turizmciler de ne yazık ki çok ağır faturalar yüklerle karşı karşıya kalıyorlar. Üyelerimize özellikle enerji kısmında kolaylık sağlama amacıyla geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin önde gelen dönüşüm firmaları elektrik tedarik firmalarıyla üyelere özel çok avantajlı farklı senaryolar ve öngörüler doğrultusunda farklı çalışma modelleri içeren teklifler aldık ve bunları üyelerimize paylaştık oldukça olumlu geri dönüşler aldık.  Bunu kullanan bir çok üyemiz olduğu bilgisine ulaştık. Bahsettiğim gibi enerji elektrik fiyatları şu an turizmcilerin en büyük gider kalemleri arasında yer almış bulunmakta eğitimler olsun tanıtımları olsun bu gibi konularda hala devam ediyor” diye konuştu.

PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ YARATLAMLIYIZ

Marmaris turizminin eksiklerine de değinen Deliveli sözlerine şöyle devam etti: “Marmaris turizmin en eksik olan kısmı tanıtım. Yoksa buraya baktığımız vakit ürün olarak destinasyon olarak incelediğimizde gerçekten eşsiz benzersiz bir doğaya tabiata imkanlara sahibiz. Bunun haricinde aslında elimizde o kadar farklı unsur var ki turizm amaçlı kullanabileceğimiz spor, sağlık, kültür, festivaller, gastronomi tüm bunlar elimizde mevcut. Ama yapılması gereken bunları daha fazla ön plana çıkarmak zaten bizim hep savunduğumuz bu pazar çeşitliliği yaratmak. Bir yandan da bu şekilde olur sizin farklı pazarlara farklı segment müşteriye farklı Sosyo-ekonomik statüdeki potansiyel misafirimize değişik tatil sebepleri imkanları sunmanız lazım”

ORTALAMA FİYATLARIN YÜKSELTİLMESİ GEREKİYOR

Marmaris’teki otellerin hizmet kalitesiyle ilgili konuşan Deliveli, “Açıkçası nitelik olarak baktığımızda eksiği var mı diye sorarsanız fazlası var derim yani burada ki otellerin sunduğu hizmet bu hizmeti sunduğu bölgemiz. Türkiye genelinde gerçekten dünyada eşi benzeri görünmeyen nitelikte bir hizmet veriyor. Bölgemiz ve Türkiye genelinde hak ettiğimiz yerde kesinlikle değiliz sayı olarak belki ciddi bir çıkıştayız. Yıllık ağırladığımız toplam misafir sayısı olarak fakat Türkiye nasıl hedefe buradaki kişi başı ortalama gelirin yükselmesi olması lazım bununla da ilgili çalışma yürütülmekte daha nitelikli hizmet vermek ve bunun da daha iyi tanıtılması neticesinde otellerin konaklama tesislerinin ortama fiyatların yükseltilmesi gerekmektedir” dedi.

BİRLEŞİK KRALLIKTAN 1 MİLYON TURİST

Bu sezon için ön görülerini sıralayan Delveli umutlu konuştu. Özellikle Birleşik Krallık’tan Marmaris’e ciddi bir talep olacağını belirten Deliveli, “Hepimizin yakından takip ettiği şubatta başlayan Rusya Ukrayna savaşı Türkiye için oldukça olumsuz bir sonuç doğurdu. Bunu göz ardı etmemiz imkansız. Türkiye pazarına baktığımızda Rusya’nın ekranın son yıllardaki çıkışla beraber toplamda beraber Rusya’da almadığımız 2019’da 7 milyon ziyaretimiz vardı Pandemi öncesi Ukrayna’dan da 1.5 milyon ziyaretçimiz mevcut idi. Tabi ki önemli bir oran 2019 yılında toplam 1.7 milyon ziyaretçi Dalaman havalimanına indiğini düşünürsek bizim en büyük ikinci pazarımız olduğunu söyleyebiliriz. Fakat ne iyidir ki, ne şanslıyız ki yaptığımız işlerin olumlu dönüşünü aldık, şöyle ki Birleşik Krallık’tan, İngiltere’den bu sene ciddi oranda bir kapasite artırımı söz konusu yaklaşık planlanan 1.2, 1.3 milyon koltuk planlanıyor, yüzde 80 revize olması durumunda 1milyon gibi bir sayıya ulaşabiliriz” diye konuştu.

ATAKAN IŞIK


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33