USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP Marmaris İlçe Başkanı gazetemize konuştu: MARMARİS İÇİN ÇALIŞIYORUZ

CHP Marmaris İlçe Başkanı gazetemize konuştu: MARMARİS İÇİN ÇALIŞIYORUZ
01-03-2022 14:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Arzu Sarıtaş’ın sorularını yanıtladı. CHP Marmaris İlçe Başkanlığı olarak, ilçenin doğasına değer vererek, yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Zekican Balcı, “Herkes elindeki imkanlarını Marmaris’in refahını huzurunu arttırmak için kullanıyor. Maalesef bu dönem her türlü olumsuzluğu yaşadık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Marmaris'te şu kültür oluştu; herkes herkesle diyalog halinde. Hiçbir sıkıntı olmadan turizm sezonuna gireceğiz. CHP Marmaris olarak biz hem takip ediyoruz, hem takipçisi olacağız. Marmaris'in sıkıntısını potansiyeli çok iyi biliyoruz. Bizim görevimiz Marmaris'in refah seviyesini en üst seviyeye çıkarmak. Bunun için çok iyi çalışıyoruz. Görev başında olan herkes Marmaris için çalışıyor” dedi.

-----------------------------------------

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Arzu Sarıtaş’ın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin konulara değinen Zekican Balcı, turizmden sel felaketine, alt yapı sorunlarından eleştirilerin hedefi olan Sinpaş’ın devremülk projesine, Büyükşehir Yasasından, hizmet ve projelere kadar birçok konuda sorularımızı cevapladı.

BU YAZ UMUTLUYUZ

Marmaris’in son iki yıldır olumsuz şeyler yaşadığının altını çizen CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, yaklaşan turizm sezonu için umutlu konuştu. Zekican Balcı, “Marmaris için çok olumsuz şeyler ile karşılaştık. Pandemi den en çok etkilenenlerden bir ilçe Marmaris. 2022 yılı için umutluyuz. Bu yaz umutluyuz. Gelişmeler o yönde gidiyor. Marmaris Belediyesi sivil toplum kuruluşları ve bütün Marmaris bileşenleri bir araya geldiği için 2022'nin iyi geçecekmiş gibi görünüyor. 2 yıldır aldığımız yaraları bu yaz saracağımıza inanıyorum.  Rusya Ukrayna krizi ile bir an olumsuz bir duruma düştük. Tabi önce insan hayatı. Bu kriz bir an önce çözüme kavuşmalı.  Daha fazla can kaybı olmadan bu olay sona erer. Dolayısıyla Rusya ve Ukrayna Marmaris için büyük bir pazar” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASINDAN MAALESEF MUZDARİPLER

Büyükşehir Yasası hakkında konuşan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Yasası AK Parti iktidarında değişti. Bu yasa olumlu katkılar getirmesinin yanı sıra birçok olumsuz katkılar da getirdi. Muğla gibi illerimizde bu yasa maalesef büyük olumsuzluklarla yerel yönetimlerle karşı karşıya getirdi. Bu yasa hazırlanırken AK Parti hükümetinin birçok olayda olduğu gibi kamuoyu ile paylaşmama, işin ehli akademisyen ve yerel yöneticilerle olayı paylaşıp, en doğru yasayı çıkarmak için mücadele etme gibi şeylerden hep uzak kaldılar. Avrupa ülkelerindeki olumsuzlukları değerlendirmediler. Ben bununla ilgili araştırma yaptığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Dolayısıyla burada AK Partili belediyeler dahil bu büyükşehir yasasından maalesef muzdaripler. Ama Muğla Büyükşehir Belediyesi açısından baktığımızda, Osman Gürün liderliğindeki belediye hızlı bir şekilde kurumsallaşmasını bitirdi. Baktığımız zaman Muğla'nın ciddi sorunları var. Fiziki olarak bütün ilçeler birbirinden uzak. Muğla'ya İstanbul Ankara gibi değerlendirmemek lazım. Büyükşehir yasasının getirmiş olduğu olumsuzluklara rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesinin iyi hizmet götürdüklerini inanıyorum. Çünkü gerek Bodrum gerek Fethiye nüfusu artıyor. Yazın bu nüfuslar bir milyona yaklaşıyor. Dolayısıyla altyapı sorunu projelerle büyükşehir tarafından destekleniyor. Marmaris açısından da biz en şanslı bölgelerden biriyiz. Eski belediye başkanımız İsmet Karadinç özellikle altyapı konusunda ciddi yatırımlar yaptığı için, Bodrum'un çektiği sıkıntıları Marmaris çekmedi. Sıkıntılarımız elbette var. Bununla ilgili büyükşehir ciddi çalışmalar içerisinde”

BOZBURUN’A SU PROJESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Marmaris’te devam eden projeler hakkında bilgi veren Balcı, “Özellikle Bozburun Yarımadası’na su götürülmesi ile ilgili projede son aşamaya gelindi. Olumlu haberler alacağız. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris için elinden gelen özveriyi gayreti gösteriyor. Marmaris için en doğruyu yapacağız. Turizm sezonu için de CHP Marmaris İlçe Örgütü olarak, kurum ve kuruluşlarla koordinasyon hızlı bir şekilde sağlayarak, sel felaketinin getirdiği olumsuzlukları da kısa süre içerisinde atlatıp, hem kısa vade de hem orta vadede, hem uzun vadede bir daha bu sıkıntıların yaşanmaması açısından bütün tedbirler alınacak. Buradan sizin vesilenin izle duyurmak istiyorum. Hiçbir sıkıntı olmayacak. Biz bunların öncüsü olacağız CHP Marmaris İlçe Başkanlığı olarak” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZ VE PROJELERİMİZ SÜRÜYOR

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı olarak, ilçenin sıkıntılarının çözülmesinde ciddi çalışmalar içinde olduklarını ifade eden Zekican Balcı, görev başında olan herkesin Marmaris için çalıştığını belirtti. Balcı, “Her şey Marmaris için herkes elindeki imkanları, Marmaris refahını huzurunu arttırmak için kullanıyor. Maalesef bu dönem her türlü olumsuzluğu yaşadık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Marmaris'te şu kültür oluştu;  herkes herkesle diyalog halinde. Tek amaç herkes kendi yetki çerçevesinde maksimumunu ortaya koyup sorunu çözülmesi. Hiçbir sıkıntı olmadan turizm sezonuna gireceğiz. Uzun vadede İçmeler’in yaşadığı bütün sıkıntılar giderilecek. CHP Marmaris olarak biz hem takip ediyoruz hem takipçisi olacağız. Marmaris Belediyesi'nin yeni yönetimi 3 yıllık süreç içerisinde ciddi çalışmalar yaptı. Eşit hizmet anlayışı ile birlikte. Yaşadığımız sıkıntılara rağmen Marmaris Belediyesi başta Belediye Başkanı Mehmet Oktay olmak üzere çok ciddi bir efor sarf etti. Çeşitli alanlarda çalışmalarımız ve projelerimiz sürüyor. Marmaris ve Muğla Büyükşehir Belediyesi uyum içerisinde çok ciddi bir çalışma içerisinde. Biz Marmaris açısından büyükşehirle uyum yakaladığımızı düşünüyorum. Marmaris'in sıkıntısını potansiyeli çok iyi biliyoruz. Bizim görevimiz Marmaris'in refah seviyesini en üst seviyeye çıkarmak bunun için çok iyi çalışıyoruz. Görev başında olan herkes Marmaris için çalışıyor” dedi.

 

MARMARİS'E ZARAR VERECEK PROJENİN HAYATA GEÇMESİNE MÜSAADE EDİLMEYECEKTİR

İçmeler’de eleştirilerin hedefi olan Sinpaş’ın devremülk projesine de değinen Balcı, “Marmaris kesinlikle bir turizm şehri. Bu konuda ciddi bir potansiyeli var. Marmaris'in doğası olmadıktan sonra kimse Marmaris'i tercih etmez. Dolayısıyla Marmaris'in doğasını korumamız gerekiyor. Kontrollü bir şekilde doğru yatırımcıların Marmaris'e teşvik edilmesi gerekiyor.

Sinpaş olayında şöyle düşünüyorum;  orası uzun yıllardır atıl durumdaydı. Marmaris'e yatırım gelsin. Gelecek yatırım Marmaris'in doğasına ve denizine saygı duyarak gelsin. Bunu da bu şekilde değerlendiriyorum. Orada hukuki süreç devam ediyor.  Mahkeme burada derse ki doğaya zarar veriyor, mevzuata uygun adımlar atılmamış  derse Tabii ki de en önde biz oluruz. Ama her şey mevzuata uygun gidiyorsa da şöyle deniyor ‘Marmaris'e yük getirecek’ ben buna şahsen böyle bakmıyorum. Orası imarlı bir arsa proje projeleri çizildi belediye gelindi. Mevzuat çerçevesinde gerekli izinler alındı. İzinlerin bir tanesi bile olmasa buraya iskan ruhsatı verilmez. Bu konuda Marmaris yaşayanları gönüllerini ferah tutsunlar kesinlikle Marmaris'e zarar verecek bir projenin orada hayata geçmesine müsaade edilmeyecektir. Bir sürü kurum bunun takipçisi olacaktır. Ben orada Marmaris'e zarar verecek bir projenin hayata geçeceğine inanmıyorum” diye konuştu.

ARZU SARITAŞ


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33