USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

MARMARİS’TE HDP GERGİNLİĞİ

MARMARİS’TE HDP GERGİNLİĞİ
22-09-2022 11:21
48

 

Marmaris’te Gaziler Günü’nde Armuatalan Kültür Merkezi’nde HDP’nin toplantı düzenlenmesi ve parti bayraklarıyla donatması AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi. Toplantının kaymakamlık ve emniyetin bilgisi dahilinde olduğunu belirten, CHP Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı, bayrakların izinsiz asıldığını ve hemen kaldırtıldığını kaydetti. Balcı, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen’e, ‘Hodri Meydan’ çağrısında bulundu. AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ise, “Sizin için Gaziler Günü'nde gaflet içine düşerek, HDP bayraklarının usulsüz bir şekilde asılması o kadar önemli değil biliyoruz, HDP ye olan sevginiz ve birlikteliğiniz hepimizin malumu, Allah ıslah etsin. Biz takdiri milletimize bıraktık” dedi.

 

 

 

Marmaris’te Gaziler Günü’nde Armuatalan Kültür Merkezi’nde HDP’nin toplantı düzenlenmesi ve parti bayraklarıyla donatması AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi. AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ile CHP Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı konuyla ilgili açıklama yaptı.

KURUMLARIN BİLGİSİ DAHİLİNDEDİR

HDP’nin toplantı yapmak üzere Marmaris Belediyesine başvurduğu, Kaymakamlık ve Marmaris Emniyet Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde olduğunu belirten CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, Armutalan Kültür Merkezi’nin Marmaris’te faaliyet gösteren STK ve siyasi partilerin etkinliklerine ev sahipliği yaptığını belirtti. Başkan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce bir çok kez ikaz etmeme rağmen AKP Marmaris İlçe Başkanı Sn. Ceyhun Gökmen, Cumhuriyet Halk Partisi aleyhinde milliyetçi duygular üzerinden ahkam kesme ve algı yaratma gayretine devam ediyor. Halbuki Sn. Gökmen’in bu konulara girmemesi gerektiğini aksi taktirde bu işten kendilerinin zararlı çıkacaklarını üzerine basarak ifade etmiştim. Ancak AKP siyasetinin bir tezahürü olan yalan ve algı oyunu en tepeden en aşağıya büyüyerek sirayet etmeye devam ediyor.

Marmaris Belediyesi’ne ait olan Armutalan Kültür Merkezi’nde HDP’nin düzenlemiş olduğu bir toplantıda, bina dışına asılan bayraklar sebebiyle AKP Marmaris İlçe Başkanı hemen olayın üzerine atlamış ve CHP’li belediyenin Gaziler Gününde gazilerimize saygısızlık ettiğini ima etmiştir. Halbuki; Armutalan Kültür Merkezi, ilçemizde faaliyet gösteren STK ve siyasi partilerin etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır.

Mecliste grubu bulunan HDP de Armutalan Kültür Merkezi’nde halk toplantısı yapmak üzere Marmaris Belediyesi’ne başvurmuş, Kaymakamlık ve Marmaris Emniyet Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde bu toplantı gerçekleşmiştir.

BAYRAKLAR DERHAL KALDIRTILMIŞTIR

HDP bayraklarının derhal kaldırtıldığını belirten Zekican Balcı, “HDP’li yetkililerin izinsiz bir şekilde bina dışına bayrak asmaları üzerine ise bu bayraklar belediye görevlileri tarafından derhal kaldırttırılmıştır. Hal böyle iken; AKP İlçe Başkanı’nın CHP’ye ve Marmaris Belediyesi’ne hadsizce saldırmasına kayıtsız kalmak mümkün değildir. AKP, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milliyetçiliğini sorgulayabilecek en son partidir! Siz ilk önce yukarıdaki görüntünün hesabını vereceksiniz Türk Milleti’ne! Habur’daki rezaletin hesabını vereceksiniz, aziz şehitlerimize “kelle” demenin hesabını vereceksiniz! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak “Geldikleri gibi giderler!” diyenleri savunuyor ve temsil ediyoruz, sizler ise İstanbul’un anahtarını İngilizler’e teslim eden, Atatürk hakkında idam kararı çıkaran Vahdettin’i ve Damat Ferit’i savunuyor ve temsil ediyorsunuz! Kim hain, kim kahraman bilmek istiyorsanız eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabını okuyun, tarihinizi tarih yazan devlet adamının satırlarından öğrenin. Sizler bizlere milliyetçilik taslayacak bu dünyadaki son kişilersiniz!” dedi.

HODRİ MEYDAN

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen’e çağrıda bulunan Zekican Balcı, “Sosyal medyadan atışmak memleketimize hiçbir şey kazandırmıyor. Daha önce de birçok kez davette bulunmuştum, şimdi yineliyorum. Hadi gel tüm bu konuları, senin belirleyeceğin gazetecilerin moderatörlüğünde, senin belirleyeceğin yayın platformunda halkımızın önünde konuşalım, tartışalım. Hodri meydan!” diye konuştu.

 

MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE BIRAKTIK

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, HDP’nin Gaziler Günü’nde toplantı yapmasına izin verilmesine tepki gösterdi. Başkan Gökmen, CHP İlçe Başkanı Balcı’nın sözlerine şöyle yanıt verdi: “CHP Marmaris İlçe Başkanı Sn Zekican Balcı beni ikaz etmiş, ne yazık ki bir türlü vazgeçemedikleri vesayetçi anlayışla, tehdit ederek yön verme devirlerinin bittiğinin, artık eski Türkiye'de olmadıklarının farkında değiller herhalde.

Kimin nereden zararlı çıkacağını milletimiz sandıkta gösterecektir. Biz sözde demokrasi havarisi değiliz, demokrasi uğruna milletin ezici çoğunluğuyla seçtiği Başbakanımız Adnan Menderes'i şehit vermişiz. Bu sebepledir ki Millet sizden bunun hesabını zaten yıllardır sandıkta sormaktadır.

Atatürk'ün yolundan çıkarak, milletin gözünden düşüp, yıllardır teveccüh göremeyip iktidar olamamanın sebebini hala anlayamamaktasınız.

İktidar olabilme uğruna kimlerin eline, güdümüne girdiğinizi milletimiz görmektedir ve hala anlayamamakta, yanlış yolda olduğunuzun farkına varamamaktasınız.

Gelelim bugüne, yalan ve iftira siyaseti güderek sokaklarda tiyatro çeviren, genel başkanınızdan alt kademenize kadar tazminat ödemeye mahkum olan kişilerin kendi parti mensuplarınız olduğunu hatırlatırım.

Sizin için Gaziler Günü'nde gaflet içine düşerek, HDP bayraklarının usulsüz bir şekilde asılması o kadar önemli değil biliyoruz, HDP ye olan sevginiz ve birlikteliğiniz hepimizin malumu, Allah ıslah etsin. Biz takdiri milletimize bıraktık.

Şimdi her fırsatta Atatürk'ün partisiyiz diyen siz,

Atatürk’e “Kefere Kemal” yani “Müslüman bile sayılmayan kâfir (!)” diyeni CHP’de Genel Başkan Yardımcısı, milletvekili yapan Genel Başkanınız değil mi?

Mustafa Kemal'in askeriyiz demeyi militarist buluyorum ve Atatürk demiyorum diyen İstanbul İl Başkanınız Kaftancıoğlu değil mi?

Tarihe gelince, İngilizin yazdığı tarihle ve siyasetçilerle değil Türk Tarih Profesörleri hocalarımız Sn. İlber Ortaylı ve Sn. Murat Bardakçı'yı okumanızı tavsiye ederim, hatta size kitaplarını hediye olarak yolluyorum.

Bizim Millet ve Devlet sevgimizi, Cumhuriyet tarihinde ulaşılamayan Enerji, Savunma, Teknoloji, Endüstri sanayinde ki dünya da ses getiren üretimlerimizi milletimiz görmekte, nasıl milliyetçi olduğumuzu bilmektedir. Asıl olan siz milli değerleri unutmuş, asimile olarak teslim olmuşsunuz, öyle ki Milletimiz yıllardır sizi iktidara getirmeyerek bunu göstermiştir. Anlaşılan o ki bundan sonrada getirmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

MİKAİL ZEYBEK


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34