USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA

Memleket Partisi Örgütlerden Sorumlu Muğla İl Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Arzu Sarıtaş’a önemli açıklamalarda bulundu. Dursun Kaplan, “Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris’ten yaklaşık 90 milyon TL gelir elde ediyor. Bunun içinden sadece 18 milyon TL borç ödeniyor. Bu gelirin her yıl en az 25 milyonunu Marmaris’e yatırım yapmak zorunda. Yarımadanın su sorunu hala çözülemedi. Bazı köylerde hala su yok. Muğla Büyükşehir Belediyesinin şuan 83 buçuk milyon Euro borcu var. Ben şimdi soruyorum; 83 buçuk milyon Euro’yu Osman Gürün sen nereye harcadın, hangi yatırımı yaptın. Para yok ortada hizmet de yok. Osman Gürün bunun cevabını Muğla halkına vermesi gerekiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi borç batağında” dedi.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA
01-04-2022 09:36

ARZU SARITAŞ

Memleket Partisi Örgütlerden Sorumlu Muğla İl Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Arzu Sarıtaş’a önemli açıklamalarda bulundu. Dursun Kaplan, turizmin gözde merkezi Marmaris’in altyapı sorunlarına değindi, büyükşehir yasasının getirdikleri ve götürdüklerini dair görüşlerini belirtti. Bu çağda Marmaris’in turistik mahallelerindeki içme suyu şebekesi sorununun çözülmesi gerektiğini kaydetti. Kaplan, Muğla Büyükşehir Belediyesinin yönetim şeklini eleştirdi.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YATIRIMINI GÖREMİYORUZ

Büyükşehir Yasasının Muğla’ya hiçbir fayda sağlamadığını belirten Dursun Kaplan şöyle konuştu: “Büyükşehir Yasasının Muğla’ya hiç fayda sağlamayacağını düşündük. Çünkü Muğla’nın merkezi diğer ilçelerinden çok düşük. Bu nedenle köyden kentin yönetilemeyeceğini, kırsal kesimden turizm bölgelerinin yönetilemeyeceğini bunu hep dile getirdik. Bunu gördük. O dönemler ilgili kurumlara yazılı olarak itiraz ettim. Büyükşehir Yasasının Muğla’ya fayda sağlayamayacağını itiraz ettim. Muğla Büyükşehir Belediyesi kendini kontrol edemiyor. Kendisinden büyük ilçelere herhangi bir yatırım yapmıyor. Marmaris’e şuana kadar yatırım yapılmadı, sorunları çözüm bulunamadı. Sorunlarımız hala devam ediyor. Bu konularla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesinin yatırımını göremiyoruz. Maalesef düşündüğüm belediye başkanı olmadı. Her şeyden aciz bir Muğla Büyükşehir Belediyesi var. Yapılmış hizmetlere dahi sahip çıkılmıyor”

MARMARİS’E NİYE HİZMET ETMİYORSUN

Dursun Kaplan, Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Marmaris’ten elde ettiği gelirlerin karşılığında bir hizmet yapmadığını kaydetti. Kaplan, “Marmaris Belediyesinin borcu yasa çıkınca Muğla Büyükşehir Belediyesine devredildi. O borçlarla, Marmaris’in tamamının altyapısı, arıtma tesisi, deşarj hattı, geri dönüşüm tesisleri, çöp depolama alanlarını kurarak devrettik. Baraj yaptık, Türkiye’de hiçbir ilçe belediyesi baraj yapıp büyükşehir belediyesine vermemiştir. Atatürk Barajı yapılıp devredildi. Bahsedilen borçlar bu hizmetlerden dolayı. Bu 650 milyon TL borç Muğla Büyükşehir Belediyesine devir oldu. O dönemde büyükşehir belediyesi devlete başvurdu. Bu borç sabitlendi ve 50 yıla bölündü. Yılda Marmaris Belediyesi’nden borç 18 milyon TL. bunu her yıl büyükşehir belediyesi ödüyor. Ancak büyükşehir belediyesi, Marmaris’ten yaklaşık 90 milyon TL gelir elde ediyor. Bunun içinden sadece 18 milyon TL borç ödeniyor. Bu gelirin her yıl en az 25 milyonunu Marmaris’e yatırım yapmak zorunda Muğla Büyükşehir Belediyesi. Şimdi çok sessiz, sakin, kavga etmeyen bir belediye başkanımız var. Seni hiç incitmeyen bir belediye başkanı var senin istediğini yapan bir belediye başkanı var. Niye hizmet etmiyorsun, niye yatırım yapmıyorsun. Yangından sonra hep bağırdık, sel basacak diye. Lütfen bir araya gelin bu dereleri ıslah edin bir önlem alın dedik. Hiçbir şey yapılmadı. İçmeler’i sel bastı” dedi.

Yangından mağdur olan vatandaşlarının sorunlarının çözülmediğini aktaran Kaplan, “Yangından sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nu Osmaniye’ye getirdiler. Dediler ki yanan yerlerde evleri yapacağız dediler. Osman Gürün ben yapacağım dedi. Neden bu insanların evleri yapılmadı. İnsanlar barakalarda yaşıyor hala neden yapılmadı. Bu kadar yaşamımda böyle bir ayıbı yaşamadım. Bu kadar mı acizsiniz. Yanan yerden bir şey istenmez, talep edilmez. Gider yapar verirsin. İnsanlar maalesef mağdur” diye konuştu.

YAT LİMANININ HALİ İÇLER ACISI

Marmaris’teki Yat Limanının halini içler acısı olduğunu belirten Kaplan, “Yat Limanı Marmaris Belediyesi’ndeyken 11 kişiyle idare ediyorduk biz. Şuanda yaklaşık 100 kişi çalışıyor. Ama şuan Yat Limanının hali içler acısı. Gezdiğimiz zaman birçok taşın kırıldığı görüyoruz. Allaha emanet edilmiş. Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmet yapmadığı gibi taşları bile değiştirmekten aciz durumda” şeklinde konuştu.

HALA SUYU OLMAYAN KÖYLER VAR

Marmaris’in ciddi sorunları olduğunu kaydeden Kaplan, “Yarımadanın su sorunu hala çözülemedi. Bazı köylerde hala su yok. Bu insanlar uzun yıllardır burada yaşıyor. 2022 yılındayız. Şuanda Osman Gürün Rusya’dan gelen doğalgazla ısınıyor. Osman Gürün, Marmaris’te Atatürk Barajından Taşlıca’ya suyu götüremedi. Taşlıca, Söğüt, Bozburun, Selimiye’ye hala su yok. Buralar turizm bölgesi. İnsanlar yemeklerde deniz suyu kullanıyor. Şuan hala su yoksa bu bir ayıptır, ihanettir” ifadelerini kullandı.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA

Muğla Büyükşehir Belediyesinin ciddi bir borç batağına saplandığını ifade eden Kaplan sözlerine şöyle devam etti: “Hep Marmaris’in borçlarından bahsediliyor ama. Osman Gürün’ün çektiği borç var. Kendisinin 83 milyon Euro Dünya Bankasından, İller Bankası garantisiyle kredi aldı. Döviz bazında 5 yıl ödemesiz, 30 yıl ödemeli kredi aldı. Şuanda başladı ödemesi. Onun için diyor ben borç ödediğim için yapamıyorum diyor. Kendi borcunu ödüyor. Şuan 1 milyar 377 milyon TL borcu var. Ben şimdi soruyorum; Marmaris’e birçok şey yapıldı. 83 buçuk milyon Euro’yu Osman Gürün sen nereye harcadın, hangi yatırımı yaptın. Bunu açıklaması gerekiyor. Para yok ortada hizmet de yok. Osman Gürün bunun cevabını Muğla halkına vermesi gerekiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi borç batağında. İnşallah iyi bir yönetici gelecek ve Muğla’ya ve Marmaris’e hep beraber sahip çıkacağız”

ANLAŞACAKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM

6 siyasi partinin bir araya gelmesiyle ilgili konuşan Kaplan, “Bugün ciddi enflasyon sıkıntısı var. Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu da şunu gösteriyor. Mevcut hükümetin üretim yerine betonlaşmaya önem vermesinden kaynaklanıyor. Üretemeyince böyle oluyor. Diğer taraftan muhalefet kanadına bakıyoruz. 6 siyasi parti bir araya geliyor. Beniz üzen konu şu şimdi siyasette, her konuştuğunuz cümleye dikkat edeceksiniz. Bugün 6 partinin bir araya gelmesi manidardır. ‘Süleyman Şah Türbesini sahip çıkamadın, sen çapsız bir başbakansız demişti’ Kılıçdaroğlu Davutoğlu’na ama bugün yan yana geldi. ‘Ekonomiyi batırdın’ dediği Ali Babacan’la şuanda yan yana geldi. 6 partinin bir araya gelmesi önemlidir ancak düşünceleri, sistemleri, fikirleri bir araya gelmeyen partiler bir arada. CHP’nin fabrika ayarlarına dönmediğini gösteriyor. Atatürk’ün çizgisinden ayrılmasaydı, bugün en önemli adaylarından birisi oldu. Ben düşünsel anlamda anlaşacaklarını düşünmüyorum. Bizim ülkemizi kurtaracak Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleridir, o ilkeler doğrultusunda alacağımız yoldur. Bizim liderimiz bu konuda canla başla çalışıyor. Bu seçimden sonra Muharrem İnce’nin ve Memleket Partisi’nin atağa kalkacağına inanıyorum” dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33