Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan duruşmada belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu sanık Niyazi Nefi Kara, yeğenine herhangi bir görev ve talimat vermediğini, olaylardan bilgisinin olmadığını belirterek beraatını istedi.
Duruşmanın görüldüğü salonun küçük olması nedeniyle sanık avukatlarının yanı sıra tutuklu yakınlarından sadece 1 kişinin alındığı duruşmada kimlik tespitinin yapılmasının ardından iddianame okundu.
Mahkeme Başkanı, iddianamede yer alan olayları tek tek sorarken, görevden uzaklaştırılan örgüt yöneticisi sıfatıyla hakim karşısına çıkan Niyazi Nefi Kara, yeğeni Hüseyin Cem G.’ye herhangi bir görev ve talimat vermediğini, olaylarla ilgili ilgi ve bilgisinin olmadığını, baklava kutusuyla algı operasyonu yapıldığını, külçe altınları ise televizyonda gördüğünü anlattı. Niyaz Nefi Kara, suçsuz olduğunu belirterek beraatını istedi. Duruşmaya ise ara verildi.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA

