USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

REFAH İÇİN EĞİTİM ŞART

REFAH İÇİN EĞİTİM ŞART
01-02-2022 12:42

Marmaris’te düzenlenecek olan ‘İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Konferansı’ öncesinde konuşan CHP Ankara Milletvekili ve Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya, “Türkiye’yi refaha çıkarmak için eğitim şart. Eğitimsiz bir toplumun bu süreçten çıkış yolu bulması mümkün değil. Biz laik, demokratik, bilimsel eğitim nasıl olur bunu konuşacağız. Cumhuriyeti ikinci yüzyılda eğitimle taçlandıracağız” dedi.

Mikail zeybek

Marmaris’te düzenlenecek olan ‘İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Konferansı’ öncesinde, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, CHP Ankara Milletvekili ve Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya ile Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldız CHP Marmaris İlçe Başkanlığında açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin konulara değinen CHP’li Yüksel Taşkın, “Siyaset Türkiye’de çok fazla gergin ve yapay olarak kutuplaşma var. Ben siyasi nezaketi elden bırakmadığımız bir ülke hayal ediyorum. Bunun için çabalamak gerekiyor. Bu gün Türkiye’de emeklilik sistemimiz iflas ediyor. Birçok sorunlarımız var. Gerçek sorunlarımızı medeni bir şekilde tartışmak istiyoruz” dedi.

5 Y SORUNUMUZ VAR

Türkiye’nin teme sorunlarına değinen Yüksel Taşkın sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç değişmeyen 5 tane temel meselemiz var. Sistematik yolsuzluk, yoksulluk,  yasaklar, yönetememe ‘5 Y’ sorunumuz var. Bir yerde bunlar birileri zengin olur birileri fakir olur. Bunlar hakkında birçok örnek var. En önemli sorunlarımızdan biri de yoksulluk. Ciddi bir yoksullukla karşı karşıyayız. Yardıma muhtaç insanlarımız var. Yoksulluktan çıkmak değil, onu idare ederek bu düzeni devam ettirmek var. Veriler bunu doğruluyor. Yoksulluktan çıkarmak gibi bir dert olsaydı, son 20 yılda yoksul sayısı azalırdı. Yolsuzluk, yoksulluk varsa yasaklar geliyor. İyice daralıyoruz. Bunlar demokrasinin gereği değil. Türkiye’yi bu sorunlardan çıkarmak için erken seçime ihtiyacımız var. 6 muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde bir mutabakatı oldu. 6 siyasi parti lideri bu mutabakatı açıklayacak. Birbirimizi dinliyoruz, saygı duyuyoruz. Bir yanda bağıran çağıran insanlar var bir yanda medeni olarak bir araya gelen insanlar var. Sadece seçim kazanma ittifakı değil, Türkiye’yi refaha çıkarma ittifakıdır”

TÜRKİYE’Yİ REFAHA ÇIKARMAK İÇİN EĞİTİM ŞART

Türkiye’de eğitim sistemi hakkında konuşan CHP Ankara Milletvekili ve Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya, “Türkiye’yi refaha çıkarmak için eğitim şart. Eğitimsiz bir toplumun bu süreçten çıkış yolu bulması mümkün değil. Sembolü ampul olarak iktidara gelenler, elektrik faturasıyla gidecekler. Esnafların bize anlattığı çok net bir şey var. ‘Biz işyeri kiralarımızın üzerine çıkan elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldık. Akşam giderken buzdolaplarının fişlerini çekiyoruz. Gün içerisinde karanlık da olsa ampulleri söndürüyoruz’ Ben de onlara şunu söyledim. ‘Gerçek ampulü söndürürseniz, elektrik faturalarının nasıl düştüğünü hep beraber görürüz’ Atanamayan öğretmen meslektaşlarıma çağrı yapıyorum. Çözüm hayatımızı zindan edenlerle mücadele etmek. Biz laik, demokratik, bilimsel eğitim nasıl olur bunu konuşacağız. Öğretmenlere meslek hayatlarından nasıl kolaylık sağlayabiliriz. Cumhuriyetin eğitimle temelinin atıldığını biliyoruz. İkinci yüzyılda eğitim nasıl yeniden ayağa kaldırabiliriz buna bakacağız. Öncelikle yerel yöneticilerimiz ve belediyelerimiz olanakları çerçevesinde üzerlerine düşeni yapmaya başladılar. Cumhuriyeti ikinci yüzyılda eğitimle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Suat Özcan, Mürsel Alban ve partililer katıldı.

CHP’li vekiller daha sonra, Marmaris Belediyesi, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, Eğitim Sen Marmaris Temsilciliği, Öğrenci Veli Derneği Marmaris Şubesi, Pis Sultan Abdal Eğitim ve Kültür Derneği Marmaris Şubesi Marmaris Müzik Emekçileri Dayanışma Derneği ve Tüketici Hakları Derneği Marmaris Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Konferansı’na katıldı.

 

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35