USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Süzme balda sahtecilik: 3 firma listeye eklendi

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, ‘TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR' LİSTESİNE ARICILIK ÜRÜNLERİ GRUBUNDAN 3 YENİ ÜRÜNÜ DAHA EKLEDİ.

Süzme balda sahtecilik: 3 firma listeye eklendi
02-12-2025 16:54

Ankara, Bursa ve Gümüşhane’deki firmalara ait süzme bal ürünlerinde taklit-tağşiş tespit edildi.


Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesine arıcılık ürünleri grubundan 3 firma daha eklendi. Ankara, Bursa ve Gümüşhane’de olmak üzere firmalara ait süzme bal ürünlerinde taklit-tağşiş tespit edildi.


Bakanlığın yayımladığı listeye göre; Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde faaliyet gösteren ‘Ravza Bal -Mustafa Keleş’ firmasına ait ‘Ravza Bal Süzme Çiçek Balı’, Ankara’nın Akyurt ilçesindeki ‘Vahit Yıldız Balsu -Vahit Yıldız’ firmasına ait ‘Ecegün Süzme Çiçek Balı’, Bursa Nilüfer’deki Asbal Gıda Turizm İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firmasına ait ‘Asbal Süzme Çiçek Balı 500 G’, ürünlerinde taklit veya tağşiş yapıldığı belirlendi.


Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşabilmesi adına "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresi üzerinden düzenli olarak güncellediği listeleri kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ