USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

ZEKİCAN BALCI: İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR

CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ile AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen’in açıklamalarına cevap verdi. Balcı, “Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın üzerinde hassasiyetle durduğu konu hiçbir işletmecimizin ve misafirimizin bir mağduriyet yaşamadan dolu dolu bir turizm sezonu geçirilmesidir. Dolayısıyla bu konudaki endişeleri anlamakla birlikte halkımızın müsterih olmasını önemle rica ediyorum. Bozburun’da su projesiyle ilgili Mete’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda adım atmadığı yönündeki iddiası doğru değildir. Sayın İl Başkanının bu görüşünün eksik bilgiden kaynaklandığını düşünüyorum” dedi.

ZEKİCAN BALCI:  İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR
31-03-2022 15:55
48

ARZU SARITAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ile AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen’in geçen hafta yaptıkları açıklamalara cevap vermek için basın toplantısı düzenlendi. CHP Marmaris İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına partililer katıldı.

Yanlış bilgileri düzeltmek ve kafa karışıklığına sebep olan hususları açıklığa kavuşturmak adına bu açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Zekican Balcı, “ Öncelikle belirtmek isterim ki İl Başkanı Sayın Kadem Mete’nin ve İlçe Başkanı Sayın Ceyhun Gökmen’in Marmaris’imiz için vermiş oldukları müjdeli haberleri mutlulukla karşıladım. Gerek deniz dibi temizliği, gerek KGF kapsamında Marmarisli işletmecilere 350 Milyon TL kredi sağlanması gerekse de kırsal mahallelerimize yapılması planlanan spor tesisleri çok olumlu gelişmeler. Bu çalışmaların takipçisi ve destekçisi olacağımızı açıkça ifade etmek isterim. Marmaris Belediye Başkanı Sayın Mehmet Oktay’ın da başlatmış olduğu ve önemli mesafeler kat ettiği çalışmaların sonucunda Marmaris harika bir spor kenti olacak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız çok daha sağlıklı alanlarda spor yapma imkanlarına kavuşacaklardır. Bu konuda her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN

AK Parti İlçe Ceyhun Gökmen, turizm sezonunun başlamak üzere olmasına rağmen hala yol bakım ve altyapı çalışmalarının bitirilememesi yönündeki eleştirilerine cevap veren Balcı, “Herkesin bildiği gibi belediyelerin yaptıkları yol çalışmaları öncesinde AYDEM, MUSKİ, TELEKOM gibi kurumlar altyapı çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra belediye ekipleri üst yapı çalışmalarına başlayabiliyorlar. Marmaris Belediyesinin, Yunus Nadi Caddesi ve çevresindeki çalışmalarının neden geçtiğimiz Kasım ayında başlamadığını soracak olursanız eğer muhatabınız, elektrik dağıtım şirketlerinin Akp hükümeti tarafından özelleştirilmesinden dolayı elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarını yapmakla sorumlu olan AYDEM şirketi olmalıdır. Nisan ayının ilk haftası sona erecek ve Marmaris’e gelen misafirlerimizin kullanımına açılacaktır. Marmaris Belediye Başkanı Sayın Mehmet Oktay’ın üzerinde hassasiyetle durduğu konu hiçbir işletmecimizin ve misafirimizin bir mağduriyet yaşamadan dolu dolu bir turizm sezonu geçirilmesidir. Dolayısıyla bu konudaki endişeleri anlamakla birlikte halkımızın müsterih olmasını önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

HASTANENİN YAPI RUHSATI MAKUL SÜREDE VERİLDİ

Zekican Balcı sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçe Başkanı Sayın Gökmen’in bahsettiği diğer bir konu ise Beldibi’nde yapımı devam eden yeni devlet hastanesi inşaatı. İnşaat ruhsatının Marmaris Belediyesi tarafından geç verilmesinden dolayı inşaatın geç başladığı ve teslim süresinin uzadığı ima ediliyor. Bu inşaat ile ilgili olarak müteahhidin Marmaris Belediyesi’ne yapı ruhsatı başvuru tarihi; 15.05.2020, birinci proje kontrol tarihi; 15.06.2020, ikinci proje kontrol tarihi; 22.06.2020, yapı ruhsatının verildiği tarih ise 03.09.2020’dir. Dolayısıyla yaklaşık üç buçuk ay gibi bir sürede hastane inşaatının yapı ruhsatı Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Bu inşaatın, yapı ruhsatının makul sürede verilmediği gerekçesiyle geciktiği ya da başlanamadığı şeklinde bir algı yaratılması kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir”

TURİZMCİYİ PERİŞAN ETTİNİZ ARTIK YETER

AK Parti Muğla İl Başkanı Sayın Kadem Mete’nin açıklamalarına da değinen Balcı, “Hemen hemen bütün değerlendirmeleri yanlış bilgilere dayanan Akp İl Başkanı Sayın Kadem Mete’yi basın toplantısında hayretle izledim. Kullanmış olduğu “Barlara gidip tepişelim”, “şov yapıyorlar”, “tribünlere oynuyorlar” gibi ifadeleri de kendilerine hiç yakıştıramadığımı özellikle belirtmek isterim. Gece kulüplerinde eğlenen, dans eden insanları tepişen insanlar olarak değerlendirmesini kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Pandemi kısıtlamalarının büyük oranda gevşemiş olmasına rağmen müzik kısıtlamasının kaldırılmamış olmasına bahaneler üretmek kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Kadem Mete’ye soruyorum; bu covid-19 virüsü sadece gece 12’den sonra barlarda tepinen! insanlara mı bulaşıyor? Saat 12’den önce bulaşmayan virüs bu saatten sonra mı aktif ve tehlikeli hale geliyor. Elinizde bununla ilgili bilimsel bir bilgi ya da belge var mıdır? Koronavirüs Bilim Kurulu bu yönde bir tavsiyede bulunmuş mudur?  Chp Marmaris İlçe örgütü olarak sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz, “Geçinemiyoruz” eylemlerini tribüne oynamak ve şov yapmak olarak değerlendiren Sayın Kadem Mete’ye yine soruyorum; Eylem yapmayalım da ne yapalım? Elektrik faturalarını ödeyemeyen ve kepenk indirmek zorunda kalan esnaflarımızın seslerini duyurmak tribünlere oynamaksa eğer evet biz tribünlere oynuyoruz. Mahcup olmanız, başarısızlıklarınızı kabul ederek muhalefet partilerinin çözüm önerilerine kulak verip hatalarınızı düzeltmeniz gerekirken algı siyasetine başvurmaya devam ediyorsunuz. Sanayiciyi batırdınız, vatandaşlarımızı bir ekmeğe muhtaç bıraktınız, tarımı bitirdiniz, turizmciyi perişan ettiniz… Artık Yeter! demeyelim de ne diyelim Sayın Mete.”

İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR

Bozburun Yarımadasının içme suyu projesiyle ilgili konuşan Balcı, “8 Milyon Euro meselesi. Bana göre ülkemizdeki en önemli sorunlardan biri insanların bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmalarıdır. Akp İl Başkanı Sayın Kadem Mete çok eski ve eksik bilgilerle Bozburun Yarımadasının içme suyu sorununa değinmiştir. Geçtiğimiz yaz aylarında bu konu ile ilgili olarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bir araya gelip bu sorunun çözümüne dair hazırlanmış olan ve maliyeti 8 Milyon Euro olan projenin İller Bankası tarafından fonlanması konusunda görüşmüşlerdir. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Marmaris Belediye Başkanı Sayın Mehmet Oktay’ın büyük gayretleri ve Sayın Bakanın destekleri ile birlikte konu İller Bankası gündemine sokulmuştur. Çalışmaların başladığı dönemde, İller Bankası ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bazı mahallelerin ve yerleşkelerin proje kapsamına alınması yönündeki talep MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne iletilmiştir. İhtiyaç debisi ve güzergahın bu talep uyarınca değişmesi üzerine toplam 17,35 Milyon Euro’ya ulaşan projenin revizyon çalışmalarına ivedilikle başlanarak tamamlanmıştır ve İller Bankası tarafından onaylanması beklenmektedir. Bu proje onayına müteakip ilgili mevzuat gereği finansman başvurusu MUSKİ tarafından yapılacaktır. Dolayısıyla Sayın Mete’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda adım atmadığı yönündeki iddiası doğru değildir. Sayın İl Başkanının bu görüşünün eksik bilgiden kaynaklandığını düşünüyorum. Marmaris adına Sayın Kadem Mete’den ricamız söz konusu sürecin hızlanması ve Bozburun Yarımadasının bir an önce içme suyuna kavuşabilmesi için ilgili kurumlarda konunun takipçisi ve destekçisi olmasıdır. ”  ifadelerini kullandı.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34