Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Devasa hizmetlerimiz olacak. Malatya’nın için çok güzel kaynaklar bulduk. Bu kaynakların hepsini şehrimize harcıyoruz" dedi.
Başkan Er, Eskimalatya’da Hasırcılar, Kemerköprü, Serintepe, Karabağlar, Alacakapı, Karahan, Meydanbaşı, Dolamantepe, Kadıçayırı, Boran, Yarımcahan, Ağılyazı, Kuluşağı, Karatepe, Kıraçlar, Toptaş mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.
Eskimalatya Muhtarlar Derneği Başkanı Nafiz Sayın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve ekibine Eskimalatya’ya yapılan hizmetler ve planlanan projeler için teşekkür ederek, "Muhtarlarımız dertlerini anlattı, mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Muhtarlar mahallelerine, siz Malatya’ya hizmet ediyorsunuz. Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Nokta atışı sorunlar hemen çözülüyor. Başarılı bir ekibiniz var. Gençlik merkezi ve spor kompleksi eksik. Gençlik merkezi için bir yer ayarladık. Spor kompleksi müjdesi bizleri mutlu etti. 2023 depreminde tarihi eserler hasar aldı. Sizlerin desteğiyle ayağa kalkacağına inanıyorum. Bizler, sizlerin yanındayız. Malatya’yı ayağa kaldırma noktasında bizler yapıcıyız" dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği döneminden bu yana muhtarları çok önemsediğini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Muhtar, o mahallenin sevilen insanı, kanaat önderidir. Bizim elimiz gözümüz kulağımızsınız. Bizim göremediğimizi siz görüyor, fark edemediklerimizi fark ediyorsunuz. Dezavantajlı insanlarımızdan haberiniz var. Hemşehrilerimizin dertlerini, sıkıntılarını, taleplerini yakından biliyorsunuz. Dolayısıyla bunları iletip, bizim de işimizi kolaylaştırıyorsunuz. Muhtarlarımızla çok güçlü bir iletişimimiz var. Bugünkü bu ziyaret de bunun göstergesi. Sizleri dinledik. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür diyorum. Memnuniyetsizlik görmedim. Genel manada hizmetin geldiğini gördük. MASKİ, yol altyapı ve diğer hususlarda maksimum bir çalışma içindeyiz" diye konuştu. "Devasa hizmetlerimiz olacak"
MASKİ ile ilgili şikayetlerin azaldığına dikkati çeken Başkan Er, şunları söyledi:
"Yazın kırsalda ve merkezde su sıkıntısı varsı. Hamd olsun, bu sıkıntıları el birliği ile giderdik. İçme suyunun sulamada kullanılması en büyük sorunlarınızdan bir tanesi. Bu sorunu da el birligi ile aşmalıyız. Rezerv alanlarda, MASKİ ile alakası olmayan ciddi kriz oldu. 3’ü rezerv alan olmak üzere 4 bölgede ana isale hattı patladı. Bunların eski halini alması 20 günümüzü aldı. Altyapı noktasında çok ciddi yatırımlarımız var. Devasa hizmetlerimiz olacak. Malatya’nın için çok güzel kaynaklar bulduk. Bu kaynakların hepsini şehrimize harcıyoruz." "Eskimalatya kadim bir bölgemiz"
Malatya’ya güzel hizmetlerin yapıldığını, yeni kaynaklarla birlikte 2026 yılında çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini dile getiren Başkan Er, "Negatif enerjiyle toplumun morali bozuluyor. Güzel işleri de anlatmak lazım. Samimiyet içinde arkadaşlarımız çalışıyor. Eskimalatya kadim bir bölgemiz. İki senedir deprem endeksli çalıştık; ama diğer işleri de ihmal etmedik. Depremin yaralarını büyük oranda sardık. 68 bin bağımsız bölüm teslim edildi. Yıl sonuna kadar konut ve iş yerlerinin tamamının kuraları çekilecek. 2026 yılının ilk çeyreğinde işler bitmiş olacak. Kültür varlıkları da çok önemli. Eskimalatya’daki kültür varlıklarını çok önemsiyoruz. Mevcutların restorasyonun yapılması ile birlikte gün yüzüne çıkmamış eserler var. Eskimalatya’yı hak ettiği yere getirmeliyiz" dedi.
Başkan Sami Er, Eskimalatya’ya bir spor kompleksi yapacaklarının müjdesini de vererek, muhtarlarla birlikte projenin yapılacağı alanda incelemede bulundu.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA