Eğitim

DPÜ Bilgi Evi Topluluğu’ndan Ankara’da tarih, kültür ve bilim dolu gezi

DPÜ BİLGİ EVİ TOPLULUĞU’NDAN ANKARA’DA TARİH, KÜLTÜR VE BİLİM DOLU GEZİ

DPÜ Bilgi Evi Topluluğu’ndan Ankara’da tarih, kültür ve bilim dolu gezi
02-12-2025 18:03

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Bilgi Evi Topluluğu, akademik vizyonlarını milli şuurla birleştirme hedefiyle Ankara’ya teknik ve kültürel bir gezi düzenledi.


Cumhuriyet tarihinin önemli duraklarından modern bilgi merkezlerine uzanan kapsamlı program, üniversiteli gençlere hem öğretici hem de duygu yüklü anlar yaşattı. Gezi programının ilk durağı, Türk milletinin iradesinin simgesi olan Ulus’taki I. ve II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binaları (Cumhuriyet Müzesi) oldu. Devletin kuruluş dönemine dair tarihi atmosferi yerinde inceleyen öğrenciler, ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret ederek saygılarını sundu.


Programın akademik bölümünde ise Türkiye’nin en büyük bilgi merkezlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi gezildi. Kütüphanenin geniş koleksiyonlarını ve çalışma alanlarını inceleyen öğrenciler, bilim ve araştırmanın önemine dikkat çekti.


Günün son durağı ise manevi bir ziyaret oldu. Gençler, yakın siyasi tarihin önemli isimlerinden merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Taceddin Dergâhı’ndaki kabrine giderek dualar etti. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan anlamlı yolculuk, "tarihe saygı ve geleceğe umut" vurgusuyla tamamlandı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER