İnsan

Eskişehir’de ’Türkiye’de Arıcılık ve Arı Ürünleri Paneli’ düzenlendi

ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) ZİRAAT FAKÜLTESİ İLE ESKİŞEHİR İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ İŞ BİRLİĞİNDE, 'TÜRKİYE’DE ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ PANELİ' GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Eskişehir’de ’Türkiye’de Arıcılık ve Arı Ürünleri Paneli’ düzenlendi
09-12-2025 14:56

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi ile Eskişehir İli Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde, ’Türkiye’de Arıcılık ve Arı Ürünleri Paneli’ gerçekleştirildi.


ESOGÜ Meşelik Kampüsü’nde yapılan panel, açılış konuşmalarının ile başladı. Ardından, arıcılık sektörüne ilişkin teknik sunumlarla devam etti. Program kapsamında Eskişehir florası, bal çeşitliliği, arıcılık mevzuatı ve koloni yönetimi gibi başlıklarda bilgilendirmeler yapıldı. Arıcılığın bölgesel ve ulusal düzeyde önemine değinilerek, Eskişehir’in arıcılık potansiyelinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Sektörün mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. İlde arıcılığın sürdürülebilir biçimde güçlendirilmesine ilişkin ortak çalışma ve iş birliği vurgusu yapıldı. Panel, katılımcıların görüş alışverişiyle sona erdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER