Gündem

Porsuk Temizlik Ekibinin Buzla Mücadelesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik ekibi, Porsuk Çayı’ndaki çöpleri toplayabilmek adına buzlarla mücadele etti.

Porsuk Temizlik Ekibinin Buzla Mücadelesi
17-01-2015 12:00

Kentte hava sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düşmesinden dolayı yer yer donan Porsuk Çayı’nda temizlik teknelerini bir süre kullanamayan ekipler, havaların ısınması ile birlikte çay üzerindeki buzun çözülmesi ile birlikte çalışmalarına yeniden başladı. Buzu kırarak Porsuk Çayı üzerindeki çöpleri temizleyen ekipler, yoğun çaba sarf ederken, bazı buz tabakalarının yüzeyde fark edilememesinden dolayı düşme tehlikesi de geçiriyorlar.

Temizlik çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Ekip Şefi Serdar Kaya, çayda oluşan don nedeniyle çöp toplama işleminin bir süre aksadığını söyledi. Kaya, “Ağır kış şartlarından dolayı Porsuk’ta oluşan buzlanma nedeniyle uzun süredir toplanmayan çöpleri buzları kırarak toplamaya başladık. Havanın da etkisiyle incelen buzları kırıyoruz, buz üzerinde ya da altında kalmış ve vatandaşların daha sonradan attığı çöpleri topluyoruz. Bazen temizlik sırasında buzların kalın olduğu bazı yerlerde teknelerde hasar görebiliyor ama biz mecbur kırmak ve çöpleri toplamak zorundayız. Düşme tehlikesiyle yaşıyoruz ancak can yeleklerimiz ve simitlerimiz sürekli yanımızda olduğu için çok şükür herhangi bir sıkıntı çıkmıyor” dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER