?>

102 yaşında yeni kimliğine kavuştu

TRABZON’UN HAYRAT İLÇESİ YENİKÖY MAHALLESİ'NDE YAŞAYAN 102 YAŞINDAKİ MERYEM KOÇ, SEYAHAT ENGELİ VE İLERİ YAŞI NEDENİYLE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE GİDEMEYİNCE, DEVLETİN "EVDE KİMLİK YENİLEME HİZMETİ" KAPSAMINDA KAYMAKAM SELÇUK BAŞ VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRÜ ÜMİT KALAYCI TARAFINDAN EVİNDE ZİYARET EDİLEREK YENİ KİMLİK KARTINA KAVUŞTU.

İnsan - 2 ay önce

Trabzon’un Hayrat ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan 102 yaşındaki Meryem Koç, seyahat engeli ve ileri yaşı nedeniyle İlçe Nüfus Müdürlüğüne gidemeyince evde kimlik yenileme hizmetinden yararlandı.

Meryem nine, Kaymakam Selçuk Baş ve İlçe Nüfus Müdürü Ümit Kalaycı tarafından evinde ziyaret edilerek yeni kimlik kartına kavuştu.

Cumhuriyetle yaşıt olan 01.03.1923 Meryem Koç’un kimlik yenileme işlemi, aynı zamanda devletin yaşlı ve hareket kısıtlılığı bulunan vatandaşlara sunduğu insani hizmetin anlamlı bir örneği oldu.

Kaymakam Selçuk Baş, yaşlı ve seyahat engeli olan vatandaşlara yönelik kimlik yenileme hizmetinin Türkiye genelinde başarıyla yürütüldüğünü belirterek, "Yaşı ilerlemiş ve seyahat engeli bulunan vatandaşlarımıza evlerinde bu hizmeti veriyoruz. Bu vesileyle onları ziyaret edip hal hatırlarını soruyoruz. Hem kimlik değişimlerini gerçekleştiriyoruz hem de kendilerini mutlu ediyoruz. Cumhuriyetle yaşıt Meryem teyzemizin kimliğini yenilemek bizim için de ayrı bir mutluluk oldu" dedi.

İlçe Nüfus Müdürü Ümit Kalaycı da, Meryem Koç’un çocuklarının annelerinin evden çıkamayacağını bildirmesi üzerine Kaymakamlık onayıyla ev ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Teyzemiz için başvuru çocukları tarafından yapıldı. Biz de evine giderek işlemini tamamladık. Bu hizmet, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzün ’hayatın her anında vatandaşın yanında’ anlayışı doğrultusunda yürütülüyor. Hayrat’ta yeni kimlik almayan vatandaş kalmaması için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

İlçe Nüfus Müdürü Kalaycı, Hayrat’ta yeni kimlik kartını henüz almamış 4 vatandaş bulunduğunu, bunlardan en yaşlısının Meryem Koç olduğunu diğer vatandaşların da kısa sürede kimlik yenileme sürecinin tamamlanacağı bildirildi.

1923 doğumlu Meryem Koç, Cumhuriyet’le aynı yaşı paylaşan ender isimlerden biri. 18 yaşında evlendiğini, hayatı boyunca büyük zorluklarla karşılaşmadığını belirten Koç, "İyi yaşadım, Allah razı olsun" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Eşi yaklaşık 40 yıl önce vefat eden Meryem Koç’un dokuz sağ çocuğu (beş kız, dört erkek), elliden fazla torunu ve torunlarının çocukları bulunuyor. "Allah devletimizden razı olsun"

Devletin hizmetinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Meryem Koç, "Allah razı olsun, devletimiz sağ olsun, Allah başımızdan eksik etmesin" sözleriyle duygularını ifade etti. "Cumhurbaşkanımız başımızdan eksik olmasın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da dua ettiğini belirten Koç, "Cumhurbaşkanımız adamlarını bana yolladı, sağ olsun, çok yaşasın, başımızdan eksik olmasın" dedi.

Oğlu Resul Koç, annesinin 102 yaşına rağmen sağlığının iyi olduğunu, yalnızca tansiyon ve şeker gibi küçük rahatsızlıkları bulunduğunu söyledi. Beslenmesinde doğal ürünlere önem veren Meryem Koç’un, "İneğimiz vardı, yoğurt, süt, yağ hep kendi evimizdendi" sözleriyle geçmiş yaşamına duyduğu özlemi dile getirdiği belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Mehmet Çevik Bursa’da sahneyi yıktı geçti: "Benim sahnemde cadılara yer yok"

2025-11-02 12:48 - Magazin

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

İmparator 50 yıl sonra Kayseri’de sahne aldı

2025-11-09 01:19 - Magazin

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

UEFA Avrupa Ligi: Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 0

2025-11-07 01:00 - Spor

BACAĞI KIRILDI HAYATININ SONU OLDU

2025-11-07 14:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Kütahya’da "Dilek Arabası" ilgi odağı oldu

23:11 - İnsan

Kütahya’da 2025-4B tertip yükümlü erler için yemin töreni

21:18 - İnsan

Pendik’te çöpten çıkan bağlama gönüllere dokundu

20:33 - İnsan

Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı

19:42 - İnsan

İlkadım Hanımeli Konağı hizmete açıldı

19:01 - İnsan

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan