?>

125 yıllık göyneğe gözü gibi bakıyor

Buldan’da tarihi çarşıda meralce giyim firması sahibi meral karapınar çelebi, ailesinden kalan 125 yıllık göyneğini mağazada sergilediğini belirterek “buldan bezinden üretilen göynek tamamen el işçiliği ile üretildiği için müşterilerimin dikkatini çekiyor” dedi.

Magazin - 2 yıl önce

Buldan’da tarihi çarşıda Meralce Giyim firması sahibi Meral Karapınar Çelebi, ailesinden kalan 125 yıllık göyneğini mağazada sergilediğini belirterek, “Buldan bezinden üretilen göynek tamamen el işçiliği ile üretildiği için müşterilerimin dikkatini çekiyor” dedi.

Denizli’nin Buldan ilçesinde tarihi çarşıda giyim mağazası işleten Karapınar Çelebi, nesilden nesile aktarılan, gelinlerin iç giyimde kullandığı ata yadigarı 125 yıllık göyneği iş yerinde sergiliyor.

Tarihi çarşıdaki mağazasında Buldan bezinden tamamen el emeği ile üretilmiş olan göyneğin yıllara meydan okurcasına yıpranmadan durduğuna dikkat çeken Meral Karapınar Çelebi, “Ben bu göyneği annemden getirdim. Anneme de annesi vermiş. Anneannem 1930 doğumlu. Anneanneme de kayınvalidesi vermiş. Göyneğimizin hikayesi, gelinlerin çeyiz bohçasına konurmuş. Gelin ilk gün bunu gecelik olarak, gerdek gecesinde kullanırmış. Tamamen el işçiliği ile el tezgahında ve bükülü kumaş olarak has Buldan bezinden üretilmiş. Kolları ve yaka bölgesinde el emeği ile işlemeler yapılmış. O dönemde kullanılan elle çevrilen dikiş makinesinda dikilmiş. Göyneğimizin tarihi yapıların bulunduğu tarihi çarşımızda yer almasından da büyük mutluluk duyuyorum. Mağazaya gelen misafirlerimizin çok dikkatini çekiyor. Göyneğimize sahip çıkıyorum, gözüm gibi bakıyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe’nin Olympiakos maçı kamp kadrosu açıklandı

2024-04-10 14:17 - Spor

Hakan Çalhanoğlu: "Galatasaray’a duyduğum sevgiyi, saygıyı hiçbir zaman saklamadım"

2024-04-12 11:39 - Spor

HEP BİRLİKTE MARMARİS İÇİN ÇALIŞMA ZAMANI

2024-04-08 14:39 - Marmaris

MÜGE BAYSAL İLE SOKAK RÖPORTAJLARI

2024-04-14 20:38 - Marmaris

“İYİ BAYRAMLAR”

2024-04-10 13:32 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nin yeni dönemi ilk meclis toplantısını yaptı

2024-04-08 15:18 - Siyaset

KAYMAKAM KAYA'NIN “ RAMAZAN BAYRAMI ” MESAJI

2024-04-09 15:16 - Marmaris

Bayburt Belediyesinde bayramlaşma heyecanı

2024-04-12 14:07 - Genel

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Bayramlaşma Töreni’ne katıldı

2024-04-11 16:26 - Genel

35 KİLOGRAMLIK DEV BALIK, MARMARİS'TE YAKALANDI!

2024-04-08 21:56 - Marmaris

İlgili Haberler

Serkan Kaya’dan Manisa’da muhteşem konser

11:16 - Magazin

Kültür Yolu Festivalinde Fatma Turgut’tan unutulmaz gece

10:40 - Magazin

Kubat, Manisa’yı türkülerle coşturdu

10:42 - Magazin

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

12:21 - Magazin

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

15:16 - Magazin

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem