?>

15 Temmuz gazisi, eski Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan: “Uyandığımda ilk sorduğum soru, darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığını sormak oldu”

Turgut aslan

Asayiş - 10 ay önce

15 Temmuz gecesi, darbeci askerler tarafından başından vurularak infaz edilmek istenen dönemin Terörle Mücadele Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Turgut Aslan, “Uyandığımda ilk sorduğum soru, darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığını sormak oldu” dedi.

Dönemin Terörle Mücadele Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Turgut Aslan, 15 Temmuz 2016 gecesi Ankara’da yaşanan askeri hareketlilik hakkında bilgi almak için koruması Hasan Gülhan ile birlikte Jandarma Genel Komutanlığı’na gitti. Burada darbeci komutan eski Kurmay Albay Erkan Öktem ve beraberindeki askerler tarafından alıkonulan Aslan ve koruması Gülhan derdest edildi. İnfaz edilerek başlarından vurulan Hasan Gülhan hayatını kaybederken, ağır yaralanan Turgut Aslan 5 ayda geçirdiği çok sayıda operasyonla hayata tutunarak “gazi” unvanını aldı. O gece yaşananlarla ilgili konuşan Aslan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Uyandığımda ilk sorduğum soru, darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığını sormak oldu”

Darbe girişimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşananları anlatan Aslan, “O gece bir yemekteydim. Jandarma Genel Komutanlığında bir takım hareketlilik gördüm. Oraya gittim. İçeriye zorla girdim, bir daha çıkamadım. Beni derdest ettiler. Yanımda korumam Hasan Gülhan da vardı. Oradaki darbeci komutan Erkan Öktem’e böyle şeyler yapmamasını ve yüz yüze konuşmamız gerektiğini söyledim. Korumamın başına ateş ettiler ve şehit oldu. Ardından lavaboya gitmek istedim, bana, ‘Seni öyle bir yere göndereceğiz ki hiçbir şeye ihtiyacın olmayacak’ dedi. Kafama ateş ettiler. Beni öldü diye bırakmışlar. Sonra hastaneye götürülmüşüm. 5 beyin ameliyatı geçirmişim ve 5 ay komada kalmışım. Uyandığımda ilk sorduğum soru ise, Darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığını sormak oldu. Başarısız olduklarını öğrenince çok rahatlamıştım” dedi.

“Beni hedef almaya başladılar”

Fetullahçı Terör Örgütü - Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri ile ilgili hazırladığı raporun ardından darbecilerin hedefi olduğunu söyleyen Aslan, “Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan beni yanına çağırmıştı. Bende bir rapor hazırlamamı istemişti. 60 sayfalık bir rapor yazıp, FETÖ’nün silahlı terör örgütü olduğunu belirterek imzamı attım. Yargıtay be mahkeme bu raporumu onayladıktan sonra tutuklamalar başlamıştı. Önce arabam kurşunlandı. Beni hedef alan onlardı. Fetullah Gülen bana haber gönderdi. ‘Bizimle beraber ol diye’ Bende asla yanlarında olmayacağımı belirttim. Sonrasında beni hedef almaya başladılar” ifadelerini kullandı.

“Halk, demokrasiye sahip çıktı ve darbeye izin vermedi”

Türk halkının darbecilere izin vermediğini aktaran Aslan, “Cumhurbaşkanımız, halkı meydanlara davet etti. Halk, demokrasiye sahip çıktı ve darbeye izin vermedi” şeklinde konuştu.

Gazi Aslan’dan Bozkurt işareti

Gazi Turgut Aslan, açıklamalarının ardından Bozkurt işareti yaparak kameralara poz verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Önce ateş açtılar, sonra darp edip kaçtılar

19:12 - Asayiş

Devrilen tankerde sıkışan sürücü hayatını kaybetti

19:03 - Asayiş

Sivas’ta otomobil devrildi: 3 yaralı

18:56 - Asayiş

Tonlarca tomruk üzerine devrildi, hastanede hayatını kaybetti

18:43 - Asayiş

Frenleri tutmayan öğrenci servisi iş yerine daldı: Faciadan dönüldü

18:38 - Asayiş

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan