?>

19. Alanya uluslararası taş heykel sempozyumu sona erdi

Alanya'da bu yıl 19. Kez düzenlenen ve 7 ülkeden 10 heykeltıraşın katıldığı uluslararası taş heykel sempozyumu, kapanış töreniyle sona erdi. Belediye başkanı osman tarık özçelik, “alanya'da sanatın kök salarak, her yıl güçlü bir şekilde büyümesine olanak tanıyacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Kültür Sanat - 6 ay önce

Alanya’da bu yıl 19. kez düzenlenen ve 7 ülkeden 10 heykeltıraşın katıldığı Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, kapanış töreniyle sona erdi. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Alanya’da sanatın kök salarak, her yıl güçlü bir şekilde büyümesine imkan tanıyacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Alanya Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) tarafından düzenlenen 19. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu tamamlandı.

Programda konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Dr. Tolga Yurtözveri, sempozyumu büyük bir onur ve coşku ile her yıl beklediklerini belirterek, "Uluslararası düzeyde yaklaşık 300-350 kişi her sene müracaat eder. Bir o kadar da ülkemizin değerli sanatçılarının katılmak istediği bir marka haline gelen bu sempozyumda sanatçıların ürettiği müthiş işleri gördüğüm için çok mutluyum. Bu güzel eserleri bizlere yaptıkları için sanatçılarımıza, Alanya Belediyemize ve sponsorlara teşekkür ediyorum” dedi. "Alanya bir hoşgörü şehridir"

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise sempozyumun büyük bir başarıya ulaştığına dikkat çekerek, “Nitelik olarak kendini kanıtlayan sempozyum, ülkemizde ve dünyada tanınan bir organizasyon haline geldi. 130 ülkeden 50 bine yakın insanın yaşadığı Alanya, bir çok kültürü ve yaşam tarzını bağrına basmış bir hoşgörü şehridir. Yerli ve yabancı misafirlerimizin ilgisi, bu organizasyonun ruhunu ve anlamını derinleştiriyor. Böylelikle sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücünü hep birlikte deneyimliyoruz. 7 ülkeden 10 sanatçımızın ustalığı ve hayal gücüyle orta çıkan eserler, yeni Belediye binamızda ve kentimizin muhtelif yerlerinde sergilenecek. Alanya’da sanatın kök salarak, her yıl güçlü bir şekilde büyümesine imkan tanıyacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Sanatı yaşamın bir parçası haline getirme çabamızda her zaman yanımızda olduğunuz için sizlere ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Bir sonraki etkinlikte yine buluşmak dileğiyle, hepinize güzellik dolu mutlu günler dilerim” diye konuştu. Açılış konuşmalarını ardından sempozyumda eserlerini ortaya koyan heykel sanatçılarına, sponsorlara ve sempozyuma katılan öğrencilere sertifikaları ve teşekkür plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Başkan Özçelik, 1 ay boyunca usta heykel sanatçılarının yaptıkları eserleri inceledi ve emekleri için teşekkür etti.

1 ay boyunca 10 heykeltıraşın eserlerini ortaya çıkardığı sempozyumun kapanış programına Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Dr. Tolga Yurtözveri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Meclis Üyeleri, dernek ve sivil toplu kuruluşlarının temsilcileri, heykeltıraşlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Bakan Bak, bütçesinin sunumunu yaptı

2024-12-14 10:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Ordu’da otobüs bekleyenler, kitap okuyarak vakit geçiriyor

17:38 - Kültür Sanat

Kocaeli’de renkli etkinlik

16:03 - Kültür Sanat

Festival değil geleneksel Hacet Bayramı

15:40 - Kültür Sanat

Depremin yıktığı Habib-i Necaar Camii’nde ihya çalışmaları hızla sürüyor

15:16 - Kültür Sanat

Anadolu Üniversitesi GSF 40. yılını "Yörüngeler" sergisiyle kutladı

15:06 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş