?>

372 gün su altında kalan telefonu buldu, tamir edip sahibine teslim etti

Telefonun sahibi emracan akış (solda) ve telefon tamircisi salih yavuz

İnsan - 10 ay önce

Adana’da ailesiyle birlikte pikniğe giden telefon tamircisi Salih Yavuz, kanyonda yüzdüğü sırada 372 gün önce suya düşüp kaybolan telefonu buldu. Telefon Tamircisi Yavuz, bulduğu telefonu parça değiştirmeden tamir ederek sahibine teslim etti.

2023 yılının Ağustos ayında Karaisalı ilçesinde bulunan Dokuzoluk Kanyonu’na arkadaşlarıyla birlikte kampa giden Emrecan Akış (24), cep telefonuyla görüntü alarak suya atladı. Akış’ın elinden cep telefonun kaymasıyla suda kayboldu. Bir yıl sonra cep telefonu tamircisi olan Salih Yavuz (33) ailesiyle birlikte aynı kanyonun bulduğu yere pikniğe gitti. Yavuz, serinlemek için suya girdiği ayağına takılan telefonu alıp tamir etti. “Yüzerken ayağıma takıldı”

Dokuzoluk Kanyonu’na ailesiyle piknik yapmaya gittiğini belirten Salih Yavuz, ”Yüzerken şans eser ayağıma bir cisim takıldı. Telefon olduğunu anlayınca uğraştım ve sudan çıkardım. Telefonun bayağı bir su aldığını gördüm. Telefonu güzelce havluya sarıp çantama koydum. Bir telefoncu olarak bunu benim bulmam kaybeden kişi için çok güzel bir şey. Cihaza ne işlem yapacağımı bilmemden dolayı getirdim iş yerime. Tamamen söküp bakımlarını yaptım. Hiçbir parça değiştirmeden cihazı çalıştırdım” dedi. “Şifresini bulup telefon bilgilerinden sahibine ulaştım”

Cihazı çalıştırdıktan sonra 6 rakamlı şifreyi deneme yanılma yolu ile bulduğunu aktaran Yavuz, ”Telefon sahibinin bilgilerine numarasına ulaştım ve iletişime geçtim. Telefonu kaybeden şahıs telefonu benim bulduğuma inanmadı. ’Dalgıç geldi bulamadı sen nasıl buldun’ dedi. Kendisini kandırdığımı düşündü. Görüntülü arayıp telefonu kendisine gösterdiğimde inandı" diye konuştu. “372 gün suyun içerisinde kalmış”

Yavuz, telefondaki son çekilen videoya baktığında 2023 yılının Ağustos ayında çekildiğini gördüğünü kaydederek, "Telefon 372 gün suyun içerisinde kalmış. Telefonu kaybolan vatandaş telefonun bulunduğunu görünce çok mutlu oldu. Kendisi de geldi cihazını ona teslim ettik” diye konuştu. “Dalgıç bile bulamadı”

2023 yılının Ağustos ayında telefonunu suya düşürüp kaybeden Emrecan Akış (24), ”Bir yıl önce Dokuzoluk Kanyonu’na kampa gitmiştik, telefonumu orada kaybettim. Sabah suya girmek isterken telefonum elimden düştü. Tahminen suyun derinliği 3 metre civarındaydı. Daldık çıkarmaya çalıştık fakat çıkaramadık. Dalgıç çağırdık o da gelip bulamadı” dedi. “372 gün sonra telefonum bulunca şok oldum”

Aradan 1 yıl geçtiğin ve telefonunu unuttuğunu dile getiren Akış, ”Birisi aradı ’sen 372 gün önce Dokuzoluk Kanyonu’nda telefonunu kaybettin mi?’ diye sordu. Ben de ’evet’ dedim. Arayan kişi telefonu bulduğunu ve kendisinde olduğunu belirtti. Bunu söyleyince şaşırdım, telefonu bulan kişi görüntülü konuştu. Telefonu görünce gerçek olduğunu anladım ve bulunmasına çok şaşırdım. Bulan kişiye çok teşekkür ediyorum bana ulaştığı için. Bu devirde 70 bin TL değerinde telefonu satarlardı, satmamış, teslim etti. Gerçekten kendisi iyi bir insanmış” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

YAYLALI MARMARİSSPOR BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFA ETTİ

2024-09-03 16:01 - Spor

Bodrumlu balıkçılar, 316 kiloluk dev orkinos yakaladı

2024-08-31 14:10 - Genel

MARMARİS'TE KAYBOLAN RUS TURİSTİN ÖNCE TELEFONU, SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2024-08-31 14:04 - Asayiş

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

İlgili Haberler

Simav Müftülüğünce YKS’ye giren öğrenciler için emanet ve su ikramı çadırı kuruldu

18:08 - İnsan

Burhaniye’de Kaymakam İlyas Memiş için veda yemeği düzenlendi

17:04 - İnsan

Şehitkamil Belediyesi’nden sınava giren öğrencilere destek

16:26 - İnsan

İkindi sazı geleneği ile Gaziantep’e özgü türküler yeniden seslendirildi

16:27 - İnsan

Üniversite-Sanayi iş birliğiyle sağlık odaklı porselen ürünler

16:10 - İnsan

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş