?>

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

İzmir’de 15 Ağustos tarihinde çıkan orman yangınlarında bir çok alanın tahrip olduğu Bayraklı dahil pek çok ormanlık alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete kararıyla yapılaşma alanı haline getirildi. Sosyal medyada tepkiler yağıyor.

ÇEVRE - 9 ay önce

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde 15 Ağustos akşam saatlerinde başlayıp 3 gün sonra kontrol altına alınabilen yangınında Bayraklı dahil pek çok ormanlık alan küle dönmüştü. Yangının üzerinden çok kısa süre geçmesine rağmen 375 hektarlık alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete kararıyla yapılaşma alanı haline getirildi. Sosyal medyada tepkiler yağıyor.

 

8903 NOLU CUMHURBAŞKANI KARARI

“31 Ağustos 2024 Cumartesi

Resmi Gazete

Cumhurbaşkanı Kararı

Sayı: 32648

Karar Sayısı: 8903

İzmir İlinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun ek 16 ncı maddesi gereğince karar verilmiştir.”

 

8903 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİZ

“Orman sınırı dışına çıkartılan alanlar:

MADDE 1- (1) Izmir İli, Bayraklı İlçesinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir.

(2) Birinci fikra kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır.

Yürürlük

MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3-(1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

 

KAMUOYU TEPKİLİ

Kararın resmi gazetede yayınlanmasının ardından sosyal medyada da sesler yükselmeye başladı. * “Bu ne hız… İzmir/Bayraklı'da yanan orman alanları yapılaşmaya açıldı…. Ne diyeceğimi bilemedim”* TOKİ, Şehir Hastanesi’nin de bulunduğu o bölgeye yaklaşık 3 bin konut yaptı. Yürütmeyi durdurma kararı verilen alan tekrar orman sınırları dışına çıkarılmaya çalışılıyor. Yapılaşma zaten gerçekleşmişti, şimdi yasaya uyduruyorlar.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

Ferdi Kadıoğlu, gelişimiyle Premier Lig’e adım attı

2024-08-28 11:14 - Spor

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

SERÇE PARMAK DEYİP GEÇME: İŞTE MARİFETLERİ

2024-08-28 11:59 - Genel

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

MARMARİS'TE KAYBOLAN RUS TURİSTİN ÖNCE TELEFONU, SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2024-08-31 14:04 - Asayiş

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

İlgili Haberler

BODRUM’DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

11:18 - ÇEVRE

Bodrum'da Geleneksel Deniz Dibi Temizliği

16:00 - ÇEVRE

Güllük’te Güller Açacak

15:38 - ÇEVRE

Bodrum Belediyesi'nden Kapsamlı Çevre Temizliği

11:55 - ÇEVRE

Muğla'da Dünya Çevre Günü Kutlandı

16:39 - ÇEVRE

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel