?>

40 gün önce oğlunu kaybeden Safiye Soyman, Yeşilbaşköy’de oğlunun anısına mevlit okuttu

40 gün önce yaşadığı burdur’un ağlasun ilçesi yeşilbaşköy’de hayatını kaybeden safiye soyman’ın oğlu harun akaröz’ün anısına yaşadığı köyde mevlid okutulup yemek dağıtıldı.

Magazin - 2 yıl önce

Burdur’un Ağlasun ilçesinde 40 gün önce hayatını kaybeden Safiye Soyman’ın oğlu Harun Akaröz’ün anısına yaşadığı köyde mevlit okutulup yemek dağıtıldı.

Ünlü sanatçı Safiye Soyman’ın, yıllardır multiple sekleroz (MS) hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun Akaröz 27 Temmuz’da hayatını kaybetti. Oğlunu kaybeden Soyman, evladı için Burdur’un Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy’de mevlit okuttu ve yemek dağıttı. Kızı Ümran Akaröz ile birlikte köydeki komşularına yemek dağıtan Soyman, oğlunun hatırasını yad etti.

Oğlunun çok sevdiği Ağlasun ilçesi Yeşilbaşköy’ü hiç unutmayacaklarını söyleyen Safiye Soyman, "Vallahi o kadar güzel bir topluluk oldu ki oğlumu yalnız bırakmadılar. Oğlumun vefat ettiği köy Yeşilbaşköy. Kırkını burada yapalım dedik. Allah razı olsun köy halkı bizi yalnız bırakmadı. Binlerce insan geldi. Allah razı olsun, duasını yaptırdık. Evde de biraz sonra mevlit yapacağız, Kur’an-ı Kerim okunacak. Köyde oğlumun anısına yemek verdik. Gelenlerin ayaklarına sağlık. Burası hep yaşayacak. Oğlum çok seviyordu Yeşilbaşköy’ünü. Altı ay burada yaşıyordu, altı ay da Bodrum’da yaşıyordu. Onun için hiç unutmayacağız. Gelen bütün köydeki dostlarımız şeref verdiler, Allah razı olsun. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Oğlumun mekanı cennet olsun. Zaten biliyorsunuz çok genç vefat etti. Bütün arayan soran herkese, gelen giden herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Oğlumun vefatıyla Türkiye yerinden oynadı, ne kadar seviliyormuş benim oğlum. Allah razı olsun herkesten, çok teşekkür ederim" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çimento mikseri devrildi: 2 yaralı

2024-08-30 14:25 - Asayiş

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

Bodrumlu balıkçılar, 316 kiloluk dev orkinos yakaladı

2024-08-31 14:10 - Genel

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

Fethiye’de Sahil Güvenlik Botu ziyaretçilerini ağırladı

2024-08-30 14:59 - Genel

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

Muğlaspor’a tecrübeli takviye

2024-08-29 15:38 - Spor

Nazarköy’e Çin nazarı değdi

2024-09-02 10:46 - Gezi

Köyceğiz Fen Lisesi öğrencileri proje çalışmalarına devam ediyor

2024-09-04 09:46 - Teknoloji

Menteşe’de Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası Yapıldı

2024-08-31 11:00 - Genel

İlgili Haberler

Hitit Festivali’nde Musa Eroğlu rüzgarı esti

00:06 - Magazin

Hayranları, Ferdi Tayfur için hayır yaptı

14:31 - Magazin

Tuğçe Kandemir Bileciklileri coşturdu

23:09 - Magazin

Gediz Tarhana Festivalinde Cengiz Kurtoğlu coşkusu

00:40 - Magazin

Mahmut Orhan’dan Alaçatı pazarında sürpriz performans

14:59 - Magazin

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan