?>

529 yıllık vakıf geleneği yeniden canlandı

Geleneksel sünnet şöleni'nde 529 yıllık vakıf geleneği yeniden canlandı yıldırım sultan bayezid han'ın emaneti ulu camii'nde duası yapıldı, sultan bayezid-i veli'nin 529 yıllık vakfiyesinin hayır şartı tophane'de yerine getirildi.

Genel - 5 ay önce

Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 529 Yıllık Vakıf Geleneği Yeniden Canlandı. Yıldırım Sultan Bayezid Han’ın emaneti Ulu Camii’nde duası yapıldı, Sultan Bayezid-i Veli’nin 529 yıllık vakfiyesinin hayır şartı Tophane’de yerine getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Geleneksel Sünnet Şöleni, Bilecik, Yalova ve Sakarya’dan sonra Bursa’da da geniş katılımla gerçekleştirildi. 529 yıldır süregelen Sultan II. Bayezid’in vakfiyesi gereği düzenlenen şölen, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile Bursa Fatihi Orhan Gazi’nin manevi huzurunda Tophane’de yapıldı.

Etkinlik, Yıldırım Sultan Bayezid’in banisi olduğu Ulu Camii’nde Ulu Camii İmam Hatibi Eyüp İlhan’ın yaptığı dua ile başladı. Şehir turunun ardından Kültürpark’taki lunaparkta eğlenen çocuklar, aileleriyle keyifli anlar yaşadı. Ardından nostaljik araçlarla Tophane’ye geçen sünnet çocukları, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinde dua etti, Alplerin saygı nöbeti değişimini izledi.

Alanyeri Camii İmam Hatibi Recep Altaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü V. Muharrem İslamoğlu’nun dualarıyla başlayan program; mehteran gösterisi, semazen gösterisi, yüz boyama ve pamuk şeker gibi etkinliklerle devam etti. Şölen, vakıf geleneğinin ve sosyal dayanışmanın güçlü bir örneği olarak tarihi ve kültürel açıdan büyük anlam taşıdı.

Programa Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İl Müftü V. Muharrem İslamoğlu, Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Haluk Yıldız, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcıları Salih Bahadır, Osman Tüysüz ve Havva Balkanlı Artıran, Kestel İlçe Müftüsü Faruk Çelik, Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Genel Başkanı Dinçer Akyel ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda sünnet olan çocuklara hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Etkinliğin, vakıf kültürünün ve geleneklerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağladığı vurgulandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

İlgili Haberler

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ndeki yılbaşı coşkusu havadan görüntülendi

00:14 - Genel

Uludağ’da 2026’ya coşkulu merhaba: Gökyüzü havai fişeklerle aydınlandı

00:24 - Genel

Gümüşhane’de kayakçılar kar yağışını fırsata çevirdi: Şehir merkezine kayarak indiler

00:15 - Genel

Üsküdar Kız Kulesi’nde yılbaşına özel ışık şovu mest etti

00:16 - Genel

Kocaeli 2026’ya coşkuyla girdi: Sokaklar ışıltı ve neşeyle doldu

00:13 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan