?>

Muğla'da Uluslararası Karikatür Yarışması Ödülleri Dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 6. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmaya 47 ülkeden 997 eser katıldı.

Kültür Sanat - 2 saat önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserler ödüllendirildi. ‘Aşk/Sevgi’ temasıyla gerçekleştirilen yarışmaya 47 ülkeden 344 karikatürist 997 eserle katıldı.

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışmasının ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Aşk/Sevgi’ temasıyla düzenlenen yarışma, dünyanın dört bir yanından sanatçıları bir araya getirirken, uluslararası düzeyde yoğun ilgi gördü. Toplam 47 ülkeden 344 karikatüristin 997 eserle katıldığı yarışmada dereceye giren isimler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

18 yaş üstü kategorisinde birincilik Çin’e gitti

Jüri değerlendirmeleri sonucunda 18 yaş üstü kategorisinde birincilik ödülünü Çin’den Liu Qiang kazandı. İkincilik ödülüne Türkiye’den Oğuz Demir, üçüncülük ödülüne ise Türkiye’den Faruk Soyarat layık görüldü. Mansiyon ödüllerini Ahmet Aykanat, Ozan Soydan ve Rusya’dan Alexander Yakovlev aldı.

Genç karikatüristler de ödüllendirildi

18 Yaş Altı Kategorisinde birincilik ödülünü Zeynep Duru Göçmen kazanırken, Yusuf Bürümlüoğlu ikinci oldu. Yarışmanın özel ödülü olan Behiç Ak Özel Ödülü ise Muğla’dan Tuna Ceylan’a verildi.

47 ülkeden sanatçılar katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası ölçekte düzenlediği yarışmaya 47 ülkeden sanatçılar eserleriyle katılım sağladı. Uluslararası Karikatür Yarışması, sanatın evrensel dili aracılığıyla farklı kültürleri aynı tema etrafında buluştururken, Muğla’nın uluslararası sanat etkinlikleri arasındaki yerini güçlendirmeye devam ediyor.

Başkan Köksal Aras: "Sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz"

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, sanatın toplumları bir araya getiren önemli bir değer olduğunu belirterek, "Sanatın her dalı bizim için çok kıymetli. Uluslararası Karikatür Yarışması gibi etkinliklerin Menteşe’de düzenlenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Karikatür, düşünceyi ve eleştiriyi birkaç çizgiyle anlatabilen çok güçlü bir sanat dalı. Sanatçılarımızın üretmeye devam edebilmesi ve bu tür etkinliklerin artması hepimiz için büyük önem taşıyor" dedi.

Başkan Aras: "Sanatın evrensel dilini Muğla’da buluşturmaya devam edeceğiz"

Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu yıl yarışmanın "Aşk ve Sevgi" temasıyla düzenlendiğini hatırlatarak, "Bu yıl yarışmamıza 47 ülkeden yüzlerce sanatçı eserleriyle katıldı. Birkaç çizgiyle bazen sayfalarca anlatılamayacak duygu ve düşünceleri ifade eden karikatür sanatı, evrensel bir iletişim dili oluşturuyor. Dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıları Muğla’da buluşturabilmek bizim için büyük bir mutluluk. Önümüzdeki yıllarda da farklı temalarla yarışmamızı sürdürerek sanata ve sanatçılarımıza desteğimizi kararlılıkla devam ettireceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

SİTELER MAHALLESİ'NDE AŞURE BEREKETİ

2026-07-07 13:43 - Marmaris

KALDIRIMLARI KORUMAK İÇİN KONULAN DUBALAR BİRER BİRER KIRILIYOR

2026-07-09 14:59 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Mimar Sinan’ı kazandı, rotasını New York’a çevirdi

2026-07-09 12:11 - Magazin

Altın Karagöz’e görkemli açılış

2026-07-08 09:55 - Magazin

Göcek Halk Plajı’nda deniz dibi temizliği tamamlandı

2026-07-10 12:01 - Gündem

İlgili Haberler

Midilli’de 400 yıllık Osmanlı mirası yeniden hayat buldu

11:50 - Kültür Sanat

Altın Portakal’da geleceğin sinemacıları üçüncü kez yarışacak

11:40 - Kültür Sanat

Pursaklar Belediyesi’nden ev hanımlarına kültür yolculuğu

11:33 - Kültür Sanat

Tatlıtop Basketbol Şenliğine yoğun ilgi

11:04 - Kültür Sanat

Dünyanın renklerini İnegöl’de buluşturan festival başladı

10:36 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

’Ay Grubu’ suç örgütüne yönelik 7 ilde operasyon

10:45 - Asayiş

Beton mikseri evin çatısına düştü: Faciadan dönüldü

17:33 - Asayiş

Bodrum’da 125 bin metrekarelik beton yol ve parke çalışması

17:33 - Gündem

Ahbap Derneği soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı

17:08 - Gündem

AHBAP ve Haluk Levent'e 233 Milyon TL'lik Şikayet

17:00 - Asayiş