?>

Dünyanın renklerini İnegöl’de buluşturan festival başladı

İNEGÖL’ÜN KÜLTÜREL MİRASINI YAŞATAN VE YILLAR İÇERİSİNDE ŞEHRİN MARKA ORGANİZASYONLARINDAN BİRİ HALİNE GELEN 39. ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ, GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞ PROGRAMIYLA BAŞLADI. 13-19 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA 7 GÜN 7 GECE SÜRECEK FESTİVAL, 9 FARKLI ÜLKEDEN GELEN EKİPLERİN YANI SIRA YEREL KÜLTÜRLERİN DE KATILIMIYLA İNEGÖL’Ü KÜLTÜR VE SANATIN BULUŞMA NOKTASINA DÖNÜŞTÜRECEK.

Kültür Sanat - 1 saat önce

İnegöl’ün kültürel mirasını yaşatan ve yıllar içerisinde şehrin marka organizasyonlarından biri haline gelen 39. Uluslararası Kültür Sanat Festivali, görkemli bir açılış programıyla başladı. 13-19 Temmuz tarihleri arasında 7 gün 7 gece sürecek festival, 9 farklı ülkeden gelen ekiplerin yanı sıra yerel kültürlerin de katılımıyla İnegöl’ü kültür ve sanatın buluşma noktasına dönüştürecek.

İnegöl’ün kültürel birikimini gelecek kuşaklara aktarmak, farklı coğrafyalardan gelen kültürleri aynı çatı altında buluşturmak ve dostluk ile kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen festivalin ilk günü; kortej yürüyüşü, kültür çadırlarının açılışı ve gala gecesiyle renkli görüntülere sahne oldu. Açılış programları İnegöllülerin de yoğun ilgisiyle karşılandı.

Festivalin açılış programı, İnegöl AVM önünden başlayan geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı. Bosna Hersek, Bulgaristan, Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Malezya ve Mısır’dan gelen halk dansları ekipleri ile yerel ekipler, rengârenk yöresel kıyafetleri ve gösterileriyle kortej güzergâhı boyunca vatandaşların ilgi odağı oldu.

Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Kaymakamı Ayhan Akpay ile protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri, kardeş şehirlerden gelen delegasyonlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejde birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi. Farklı kültürlerin aynı yürüyüşte buluşması, festivalin uluslararası ruhunu bir kez daha İnegöl sokaklarına taşıdı.

Kortej yürüyüşünün ardından program Kültür Park’ta devam etti. Festival kapsamında hazırlanan 22 hemşehri derneğine ait kültür çadırlarının açılışı gerçekleştirilirken, İnegöl’ün zengin ve çok kültürlü yapısını yansıtan değerler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festivalin ilk günü, Kültür Park Amfi Tiyatro’da düzenlenen görkemli gala gecesiyle tamamlandı. 9 farklı ülkeden İnegöl’e gelen halk dansları toplulukları ile yerel ekipler, kendi kültürlerine özgü müzikleri, kostümleri ve danslarıyla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Birbirinden farklı koreografilerin sahnelendiği gala gecesinde dünya kültürleri aynı sahnede buluşurken, ortaya çıkan renkli görüntüler festivalin uluslararası kimliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Festivalin açılış programında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin 1988 yılından bu yana İnegöl’ün önemli değerlerinden biri haline geldiğini söyledi. Başkan Alper Taban konuşmasında, "Burada gerçekten çok güzel bir tablo var. Farklı ülkelerden, farklı şehirlerden ve farklı kültürlerden insanlarla aynı çatı altında buluştuk. Aynı heyecanı, aynı coşkuyu ve aynı güzellikleri birlikte paylaşıyoruz. Bizim festivalimiz 1988 yılından bu yana devam eden çok kıymetli bir gelenek. 39 yıldır yaşattığımız bu organizasyon artık İnegöl’ümüzün en önemli değerlerinden biri haline geldi. Festivalimiz kapsamında 9 farklı ülkeden 245 misafirimizi İnegöl’ümüzde ağırlıyoruz. Bosna Hersek’ten Bulgaristan’a, Rusya’dan Gürcistan’a, Kazakistan’dan Kosova’ya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Malezya ve Mısır’a kadar farklı coğrafyalardan gelen misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Misafir ekiplerimiz burada yalnızca kendi ülkelerinin danslarını ve kültürlerini sergilemiyor, aynı zamanda ülkeleriyle İnegöl arasında yeni dostluk köprüleri kuruyor. Dillerimiz, geleneklerimiz ve yaşadığımız coğrafyalar farklı olabilir ancak müzik başladığında ve sahneye çıkıldığında hepimiz aynı duyguda buluşuyoruz" dedi.

Festival programındaki önemli buluşmalardan biri olan İmera konserine de değinen Başkan Alper Taban, tüm İnegöllüleri 17 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilecek ücretsiz konsere davet ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

SİTELER MAHALLESİ'NDE AŞURE BEREKETİ

2026-07-07 13:43 - Marmaris

KALDIRIMLARI KORUMAK İÇİN KONULAN DUBALAR BİRER BİRER KIRILIYOR

2026-07-09 14:59 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Mimar Sinan’ı kazandı, rotasını New York’a çevirdi

2026-07-09 12:11 - Magazin

Altın Karagöz’e görkemli açılış

2026-07-08 09:55 - Magazin

Göcek Halk Plajı’nda deniz dibi temizliği tamamlandı

2026-07-10 12:01 - Gündem

İlgili Haberler

Midilli’de 400 yıllık Osmanlı mirası yeniden hayat buldu

11:50 - Kültür Sanat

Altın Portakal’da geleceğin sinemacıları üçüncü kez yarışacak

11:40 - Kültür Sanat

Pursaklar Belediyesi’nden ev hanımlarına kültür yolculuğu

11:33 - Kültür Sanat

Tatlıtop Basketbol Şenliğine yoğun ilgi

11:04 - Kültür Sanat

Muğla'da Uluslararası Karikatür Yarışması Ödülleri Dağıtıldı

10:31 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

’Ay Grubu’ suç örgütüne yönelik 7 ilde operasyon

10:45 - Asayiş

Beton mikseri evin çatısına düştü: Faciadan dönüldü

17:33 - Asayiş

Bodrum’da 125 bin metrekarelik beton yol ve parke çalışması

17:33 - Gündem

Ahbap Derneği soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı

17:08 - Gündem

AHBAP ve Haluk Levent'e 233 Milyon TL'lik Şikayet

17:00 - Asayiş