?>

8 farklı ilden 14 BİLSEM okulunun katıldığı çalıştay başladı

8 farklı ilden 14 bilsem okulunun katıldığı çalıştay başladı

Eğitim - 1 hafta önce

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün himayelerinde, Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ‘Ulusal BİLSEM Görsel Sanatlar Yoluyla Disiplinler Arası Eğitim Uygulamaları Çalıştayı’ Muğla’da başladı.

Muğla BİLSEM’in yürütücülüğünde organize edilen çalıştaya, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, İzmir, Muğla, Sakarya ve Samsun olmak üzere 8 farklı ilden 14 BİLSEM’den 34 öğretmen ve 23 öğrenci katılım sağladı. Ayrıca Muğla ilinden 49 öğretmen de programa dâhil oldu.

İki gün sürecek olan çalıştayın açılış programı, Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayça Sesigür’ün sunumuyla başladı.

Açılışta konuşan Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücüne vurgu yaparak, çalıştayın disiplinler arası etkileşimi destekleyen örnek bir girişim olduğunun altını çizdi. İl Müdürü Çay, "Bu çalıştay, alanında bir ilk olup okullarımıza farklı bir bakış açısı sunacaktır. Öğretmenlerimizin deneyimlerini paylaşmaları, uygulamaya dönük öneriler geliştirmeleri anlamında bir iyileştirme fırsatına dönüştürmeleri son derece kıymetlidir. Elde edilecek çıktılar, disiplinler arası eğitimin yaygınlaştırılmasında önemli bir rehber niteliği taşıyacaktır. Öğrencilerimizin bilim ve sanatın kesişim noktasında ürettikleri örnek uygulamaları sunmaları, sanat yoluyla öğrenme süreçlerine ışık tutmaları, çalıştayın temel amacını teşkil etmektedir" dedi.

Açılış programının ardından çalıştayın ilk gününde, Muğla’daki 13 farklı okulda öğrencilere yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi. İkinci gün ise Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar’ın katılımıyla düzenlenecek kapanış programında, tüm katılımcılara belgeleri takdim edilecek. Çalıştay, alanında bir ilki teşkil ederken görsel sanatlar aracılığıyla disiplinler arası eğitim uygulamalarının zenginleştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Çalıştay sonunda geliştirilen iyi uygulama örneklerinin raporlaştırılarak tüm BİLSEM’lere rehberlik etmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yayımlanması planlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Hayat Timini bu zorlu parkurda seçiyor

14:36 - Eğitim

SUBÜ Marmarakaf 25’te paydaş olarak yer aldı

14:33 - Eğitim

Amasya’da öğrencilere sıcak bir başlangıç: "En Sağlıklı Kase" projesi hayata geçti

12:33 - Eğitim

Sinop’ta Alabalık Yetiştiriciliği Kursu

12:32 - Eğitim

Altıntaş’ta okul aile birliği üyelerine seminer

12:23 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş