?>

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

Adana'nın yumurtalık ilçesine bağlı sugözü mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, emba elektrik üretim a. ş. 'nin yazılı ıslak imzalı olarak işe alma sözü verdiğini ancak bu sözün tutulmadığını öne sürdü

Gündem - 2 hafta önce

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, EMBA Elektrik Üretim A.Ş.’nin yazılı ıslak imzalı olarak işe alma sözü verdiğini ancak bu sözün tutulmadığını öne sürdü.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, EMBA Elektrik Üretim A.Ş. yetkilileri, arazilerin satışı karşılığında vatandaşlara, "Sugözü köyü hudutları içerisinde yapacağımız 1200 MW gücünde termik santralin gerek inşaat döneminde ve gerekse üretim döneminde, yetişkin çocuğunuzu, vasıflarına uygun bir şekilde iş vererek santralimizde çalıştıracağımızı size taahhüt ediyoruz" yazılı genel müdür imzalı taahhütname imzaladı. Ancak bölge sakinleri, bu sözün tutulmadığını ileri sürdü. "EMBA holding, arazi aldıkları herkese imzalı ve kaşeli sözler verdi"

Açıklamalarda bulunan Turgay Özarslan, "2014 yılında arazi alımlarına başladılar. Bölgeye güzel bir yatırım olacağı için köy halkı olarak sevinmiştik. Ancak arazi alımları bittikten sonra köylüye verdikleri sözleri unuttular. ‘İnşatlar bittikten sonra köyün giderleri bize ait, ne istenirse yapacağız’ dediler. Bunun yanı sıra ‘arazilerinize de bir şey olmayacak’ dediler. Daha sonra tarım arazilerimizin tamamı gitti. Araziler kalmayınca bu insanlar, verilen sözler karşılığında şirkette çalışmak istediler. 2021 yılında şirket faaliyete geçtikten sonra kimseyi işe de almadılar" dedi.

Özarslan, "EMBA holding, arazi aldıkları herkese imzalı ve kaşeli sözler verdi. Kendi müdürlerinin el yazısı ve şirketin mührünün basılı olduğu işe giriş sözleri de verildi. Ancak gelip bakın ailemizden bir kişi bile çalışmıyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

Muğla’da kayıp gençten 72 saattir haber alınamıyor

2025-04-16 10:23 - Asayiş

İlgili Haberler

2 bin rakımın üzerinde yetişen mantarları topluyorlar

07:59 - Gündem

Hakkari’de 21 gündür kayıp kadını arama çalışmaları sürüyor

21:29 - Gündem

Bakan Kurum: "Devlet vatandaşını yalnız bırakmaz"

20:59 - Gündem

Kayseri’de şimşekler Erciyes’i aydınlattı

20:25 - Gündem

Muğla’da 6. Zeytinyağı kalite yarışması ödülleri sahiplerini buldu

20:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş