?>

81 yaşındaki hastaya evinde diş tedavisi hizmeti

YOĞUN KAR NEDENİYLE ARAÇ YOLDA KALINCA, DOKTOR VE TEKNİSYEN YARDIMCISI ARACI İTMEK ZORUNDA KALDI.

İnsan - 2 ay önce

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Konuksayar köyünde yaşayan 81 yaşındaki yatalak hasta Saniye Albayrak, evde sağlık hizmetleri kapsamında ekipler tarafından diş tedavisi yapıldı.

Bitlis Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Bitlis Ağız ve Diş Sağlık Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri ekibi çalışmalarına devam ediyor. Yoğun kar nedeniyle araç yolda kalınca, doktor ve teknisyen yardımcısı aracı itmek zorunda kaldı. Tüm zorluklara rağmen ekip, Saniye Teyze’ye ulaşmayı başardı ve diş çekimi başarılı bir şekilde tamamlandı.

Bitlis Sağlık Müdürü Doç. Dr. Şaban Ergene, Albayrak’ı evinde ziyaret ederek hayır duasını aldı ve kendisine ortopedik yatak sözü verdi. Ergene, ziyareti sırasında gazeteciler yaptığı açıklamada, "İlimizde 3 bin 500 ailemize evde sağlık hizmeti vermekteyiz. Bugün Bitlis ADSM hekim ve teknisyen arkadaşlarımızla beraber Konuksayer köyümüzde evde bakım hastamızın diş tedavisi yapıldı. Kronik hastalıkları olan yaşlı hastalarımıza artık ADSM’lerimizle beraber verilen güzel bir hizmete şahit olduk. Şifasına vesile olduk. Arkadaşlarımızla beraber annemizin diş tedavisini hallettik ve sonrasında takibi yapılacak. Bitlis ilimizde ADSM ile birlikte evde bakım hastalarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bitlis ADSM’de görev yapan Diş Hekimi Umut Yaşar Karaçil ise Saniye Albayrak’ın diş çekiminin ardından hareketli protezi de en kısa zamanda yapacaklarını belirtti. Karaçil, "Bugün Konuksayar köyüne 81 yaşındaki hasta Saniye Teyzemiz için geldik. Teyzemizin geçen hafta diş ağrısı şikayetiyle başvurusu oldu bize. Geçen hafta gelip yerinde değerlendirdik. Diş apsesi mevcuttu. İlaçlarını düzenledikten sonra bugün diş çekimi işlemini gerçekleştirdik. Akabinde teyzemize bir hareketli protez planlıyoruz. Teyzemiz 7 yıldır yatağa bağımlı yaşıyor. Kalça kırığı nedeniyle birçok defa ameliyat olmuş ve hastaneye gelme durumu olmadığı için biz tedavi işlemlerine evde devam edeceğiz. Bu gibi hastalarımızın tedavilerini evlerinde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Saniye Albayrak’ın oğlu Maşuk Albayrak da Bitlis Sağlık Müdürlüğüne ve ADSM’ye teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Sertab Erener, 8 Mayıs’ta İzmir Arena’da

2026-03-31 09:48 - Magazin

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Zelenskiy: "Rusya, ABD hedeflerinin vurulması için İran’a yüzde yüz yardım ediyor"

2026-03-29 00:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir’den toplu taşımada Türkiye’de bir ilk

20:48 - İnsan

Vanlı annelerin evlat nöbeti devam ediyor

20:29 - İnsan

Kızılay meydan projesi için geri sayım başladı

19:45 - İnsan

Cadde62 ile Tunceli’ye yeni yaşam alanı

19:14 - İnsan

Bafra’da anne ve bebekler için evde sağlık desteği

17:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem