?>

832 yıllık camide sessiz cuma

Anadolu'nun en eski camilerinden birisi olan tarihi sivas ulucamii'si, restorasyon çalışmaları nedeniyle bu sene gurbetçileri ağırlayamadı. Cuma namazı kılmak için camiye gidenler camiden buruk ayrıldı.

Kültür Sanat - 3 saat önce

Anadolu’nun en eski camilerinden birisi olan tarihi Sivas’taki Ulu Cami, restorasyon çalışmaları nedeniyle bu sene gurbetçileri ağırlayamadı. Cuma namazı kılmak için camiye gidenler camiden buruk ayrıldı.

Sivas’ta 832 yıllık tarihi Ulu Cami restorasyon çalışması nedeniyle ibadete kapatıldı. Danişmentliler döneminde, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Kılıçarslan’ın oğlu Kudbeddin Melikşah tarafından inşa ettirilen cami, mimarisi ve tarihi önemiyle dikkat çekiyor. 1 metre 10 santimetrelik eğri minaresi dolayısıyla ’Eğri minare’ olarak ta adlandırılan cami Anadolu’da inşa edilen ilk camilerden biri olma özelliğini taşıyor.

Daha önce 2005 yılında restorasyona giren Ulu Camii, 1.5 yıl önce 20 yıllık bir sürecin ardından yapısının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yeniden restorasyona alındı. Cami 3 yıl sürmesi planlanan restorasyon çalışmaları nedeniyle geçici olarak ibadete kapatıldı. Gurbetçilerin sık sık ziyaret ettiği cami, bu hafta cuma namazı kılmak isteyenleri ağırlayamadı. Özellikle il dışından gelip cuma namazı kılmak için camiye gidenler buruk bir şekilde camiden ayrıldı.

Ulu Cami’yi ziyaret etmek ve cuma namazı kılmak için camiye giden Elkoç Özyürek, "Ulu Cami çok güzel bir yer. İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Hazretlerinin kabrini ziyaret etmek ve cuma namazını kılmak için geldim ama ne yazık ki cami tadilattaymış. İsteğim böyle güzel manevi değeri olan bir caminin biran önce tekrar ibadete açılması" dedi.

Tarihi camiyi ziyaret için camiye giden Salih Şahiner, "Ulu Cami’nin cuma namazında ilk defa boş kalmasının burukluğu var içimde. Namaz için geldim gördüm tadilatta. Burada çalışan arkadaşlara sordum 4 yıl içerisinde tadilatın tamamlanacağını söylediler" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

Marmaris Devlet Hastanesi’nde doktora şiddet

2025-08-14 12:27 - Asayiş

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Mudurnu’da Hacet Bayramı coşkusu: Yüzlerce kişinin katılımıyla kutlandı

15:40 - Kültür Sanat

Erzurum Kale Mescit ’inde bir ilk

15:16 - Kültür Sanat

4 bin yıllık Kültepe’de yeni evler bulundu

15:15 - Kültür Sanat

Türkiye İş Bankası Müzesi’nde çocuklara özel atölyeler sürüyor

15:16 - Kültür Sanat

Tarihi Abalı Evi turizme kazandırılıyor

15:12 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genç çift evde silahla vurulmuş halde ölü bulundu

14:19 - Asayiş

Denize girmek yasak

14:13 - Gündem

Uyuşturucunun şifresini jandarma çözdü

14:12 - Asayiş

Meteor yağmuru görsel şölen sundu

13:47 - Gündem

Sivasspor, Bodrum FK Maçına Hazırlanıyor

13:41 - Spor