?>

Bayır Mahallesinin Simgesi Çınar Ağacı Asırlara Meydan Okuyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinin turistik ve kırsal Bayır Mahallesi’nde bulunan ve mahallenin simgesi haline gelen asırlık çınar ağacı ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Marmaris’e 30 kilometre mesafedeki Bayır Mahallesi’nde bulunan Anıtlar Kurulu tarafından ’anıt ağaç’ olarak tescillenen ve tahminlere göre 2 bin yıllık olan çınar ağacı yıllara meydan okuyor. Birkaç yıl önce aşırı rüzgardan dalları zarar gören ağaç tüm heybeti ile köy meydanında ziyaretçilerini ağırlıyor. 1995 yılında anıt ağaç olarak tescil edilen tarihi çınar ağacına mahalleli gözü gibi bakıyor. Ağaç yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Batıl inanca göre de 20 asırlık ağacın etrafından beş tur atan mutlu bir haber alıyor ya da tıpkı çınar ağacı gibi uzun ömürlü olacağına inanılıyor.

İstanbul’dan ailesi ile tatile gelen Ece Koptagel, "Ailemle İstanbul’dan bayram tatiline geldik, ağacın bilgilerini hemen okudum buradan birileri de ağacın etrafında 5 tur dönersem mutlu haber alacağımı söyleyince ben de denileni yaptım. İnşallah denilen gibi güzel haberler alırım" dedi.

Başka bir ziyaretçi Zehra Çakın da, "45 yaşındayım ve hayatımda ilk defa Marmaris’e geldim. Resmen aşık oldum, hele bu ağacın bu kadar uzun ömürlü olduğunu öğrenince çok duygulandım" şeklinde konuştu.

Zeliha Çetinkaya ise, "Marmaris turuna çıkalım dedik ağacın da öyküsünü duymuştum gelip görmek istedim. Gerçekten çok etkileyici bence herkes ziyaret etmeli" ifadelerini kullandı.

Anıt ağacın etrafında kurulan çay bahçelerinde ise mahalleli kadınların yaptıkları gözlemeler ve dağlardan topladıkları kekik, adaçayı gibi ürünler satılıyor. Ağaç, Bayır Mahallesi’nin hem simgesi hem de gelir kaynağı olmuş durumda.

Haftanın Öne Çıkanları

Organik İçeceğin İlk Etkinlikleri Bodrum Ve Marmariste Gerçekleşti

2021-07-21 12:30 - Kültür Sanat

Cemiyet Hayatının Ünlü Simaları Mgallery The Bodrum Yalıkavakta Buluştu

2021-07-19 14:00 - Yaşam

Ak Partili Hıdır, Datçada İncelemelerde Bulundu

2021-07-16 17:30 - Siyaset

Yeşim Salkımdan Korona Virüsle Mücadelede Hijyen Mesajı: İslam Aleminin Kuralları İçerisinde Hijyen Her Zaman Vardı

2021-07-21 13:30 - Yaşam

Bayır Mahallesinin Simgesi Çınar Ağacı Asırlara Meydan Okuyor

2021-07-21 23:30 - Kültür Sanat

Tarihi Mekanda Candan Erçetin Rüzgarı

2021-07-17 13:00 - Kültür Sanat

Çocuk Sanat Atölyelerinde Çalışmalar Devam Ediyor

2021-07-16 13:00 - Kültür Sanat

Genç Piyanistler İdil Biret İle Sahneye Alacak

2021-07-15 12:30 - Kültür Sanat

Bodrum Belediyesi Kale Konserleri Başlıyor

2021-07-16 16:30 - Kültür Sanat

16 Yaşındaki Güreşçi İlyasoğlu, Dünya Şampiyonasında Mindere Çıkacak

2021-07-17 14:00 - Spor

İlgili Haberler

Kastamonu’nun kültürel mirasını en iyi anlatacak senaryo yarışmayla belirlenecek

15:34 - Kültür Sanat

Başkan Arslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’yu festivale davet etti

14:58 - Kültür Sanat

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 20’nci yılını "Müziğin Sihri" turnesiyle kutluyor

14:32 - Kültür Sanat

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin 2. Balkan turu tamamlandı

13:10 - Kültür Sanat

Pendikli 65 yaş üstü ressamların eserleri Dolmabahçe Sarayı’na taşındı

12:26 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi